Konservuotos aitriosios paprikos, įdarytos tunu, ančiuviais ir kaparėliais

Ingredientai
Jums reikės (2 litriniam stiklainiams):
500 g aštrių apvalių paprikų
20 g ančiuvių aliejuje
20 g marinuotų kaparėlių
100 g tuno aliejuje, nusausinto
250 g baltojo vyno acto
250 g baltojo vyno
2 lauro lapų
9 juodųjų pipirų
1 šaukštelio raudonėlio
3 kadagio uogų
3 gvazdikėlių
Druskos
- 1Visų pirma reikia išvalyti paprikas – nupjauti viršūnėles su koteliu ir iš jų vidaus išimti visas sėklas. Patariama naudoti vienkartines virtuvės pirštines. Nupjautas viršūnėles susmulkinti.
- 2Tuo tarpu į prikaistuvą supilti baltąjį vyną ir vyno actą. Suberti visus prieskonius (lauro lapus, kadagio uogas, gvazdikėlius), pagardinti druska ir, kai tik užverda, pamerki paprikas ir palikti jas virti 5 minutėm. Tuomet jas nusausinti ant sauso ir labai švaraus audinio. Sudėti anga nukreipta žemyn.
- 3Įdarui trintuvu susmulkinti ančiuvius, kaparėlius, tuną ir paprikų viršūnėles. Įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, pipirų ir trinti, kol gausis kreminė tekstūra.
- 4Aitriąsias paprikytes užpildyti įdaru ir sudėti į stiklainį iki viršaus. Užpilti alyvuogiu aliejumi, kol pilnai apsemia paprikytes.
- 5Uždaryti stiklainį, įdėti į šaltą vandenį dangteliu į apačią, užvirti ir pakaitinti bent 15 min.