Žiemiškas morkų pyragas

Ingredientai
Jums reikės:
125 g nuvalytų ir sutarkuotų morkų
30 g razinų
30 g karijų riešutų
3 g maistinės sodos
1 arb. šaukštelio cinamono
Žiupsnelio druskos
2 vnt. kiaušinių
110 g neutralaus skonio augalinio aliejaus
40 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
125 g kristalinio cukraus
Kremui reikės:
30 g cukraus pudros
1 citrinos žievelės
- 1Sutarkuotas morkas sudėkite į elektrinį smulkintuvą, suberkite razinas, karijų riešutus ir viską lengvai susmulkinkite iki trupinių konsistencijos. Į tą patį indą su trupiniais suberkite kepimo miltelius, maistinę sodą, cinamoną, miltus ir druską. Viską susmulkinkite iki vientisos masės.
- 2Į kitą plakimo indą įmuškite kiaušinius, supilkite augalinį ir alyvuogių aliejų, suberkite nerafinuotą cukranendrių ir kristalinį cukrų. Viską gerai išplakite iki vientisos, majonezą primenančios konsistencijos. Gautą masę sumaišykite su anksčiau paruoštais smulkintų morkų, riešutų, razinų ir miltų trupiniais.
- 3Pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir į ją supilkite paruoštą morkų pyrago masę. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 45 minutes. Ar pyragas jau iškepęs, galite patikrinti įsmeigdami į jo vidų medinį smeigtuką. Jei ištraukus smeigtuką, jis lieka švarus, pyragą jau galima ištraukti iš orkaitės.
- 4Kol kepa pyragas, paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, cukraus pudrą ir viską išmaišykite iki kreminės masės. Supilkite grietinėlę, įtarkuokite citrinos žievelę. Nepamirškite citrinos žievelę tarkuoti iki baltos dalies, kad kremas neįgautų kartaus skonio. Viską išplakite iki puraus kremo.
- 5Iškepusį pyragą (tiek šiltą, tiek šaltą) patiekite su paruoštu kremu.