Žąsis su brendžio ir grietinėlės padažu

Ingredientai
Jums reikės:
Žviežios žąsies
50 g sviesto
100 g lašinių
4 čili pipirų
4 česnako skiltelių
Kelių šviežio rozmarino šakelių
Vištienos prieskonių
Druskos
Pipirų
100 ml brendžio
- 1Čili pipirus supjaustyti griežinėliais, česnako skilteles nulupti ir nuo rozmarinų šakelių nubraukti lapelius. Viską sumaišyti ir sudėti į žąsies vidų. Įberti druskos, pipirų, vištienos prieskonių, įpilti alyvuogių aliejaus ir įtrinti žąsį iš vidaus. Tuomet su druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi gerai įtrintį ir išorę.
- 2Lašinius supjaustyti juostelėmis ir išdėlioti ant žasies krūtinėlės, kad pilnai padengtų. Perriši virvele, kad laikytųsi. Su šakute šiek tiek pabadyti žąsį tose vietose, kur daugiausia mėsos. Taip kepant išbėgs riebalų perteklius. Tuomet įkaitinti keptuvę su sviestu ir žąsį apkepti iš visų pusių. Tuomet kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje ant grotelių 40 min. Apačioje būtinai reikia padėti gilesnę skardą.
- 3Praėjus 40 minučių nuo kepimo pradžios žąsį sulaistyti su į skardą nuvarvėjusiais riebalais. Taip daryti kas 10-15 min. iki kepimo pabaigos. Iš viso kepti reikia apie 1 val. 30 min.
- 4Likus 10 min. iki kepimo pabaigus žąsį tolygiai apipilti grietinėle, sumaišyta su brendžiu.
- 5Iškepus nuo žasies nuimti virvelę bei lašinukus.