Ypatingas šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais
Minkštutėlis, gomurį glostantis šokoladinis pyragas, kuriuo gali mėgautis ir glitimo netoleruojantys? Tikrai taip. Šefas Gediminas dalinasi receptu, kuriame nenaudojami miltai, o skanaujant pyragą atsiskleidžia nuostabus šokolado ir lazdyno riešutų skonių derinys. Ypatingas šokoladinis pyragas su lazdynų riešutais, tikrai nepaliks abejingų.

Ingredientai
Jums reikės:
100 g sviesto
75 g kepintų lazdyno riešutų
3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
45 g cukraus
- 1Ištirpinkite kartųjį šokoladą kartu su sviestu. Tai galite padaryti garų vonelę ar mikrobangų krosnelėje, tačiau labai svarbu stipriai neužkaitinti šokolado.
- 2Lazdyno riešutus su luobele įdėkite į iki 160 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug dešimt minučių. Lengvai apskrudusius ir pravėsusius riešutus imkite į saują ir patrinkite tarp delnų, kad nusiluptų luobelė. Taip paruoškite visus riešutus. Paskrudintus ir nuvalytus riešutus susmulkinkite iki miltų. Būkite atsargus – per ilgai malant riešutus išsiskiria aliejus ir riešutų miltai sulimpa, būna nebetinkami.
- 3Kambario temperatūros kiaušinius kartu su cukrumi išplakite iki labai purios masės.
- 4Į ištirpintą ir pravėsusią šokolado ir sviesto masę sudėkite lazdyno riešutų pastą ir viską labai gerai išmaišykite. Gautą masę, per du kartus, sudėkite į išplaktą kiaušinio ir cukraus masę, atsargiai viską išmaišykite, suberkite riešutų miltus, dar kartą viską gerai išmaišykite.
- 5Į 20 cm skersmens formelę įklokite kepimo popierių ir supilkite gautą masę. Taip paruoštą pyragą kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija maždaug 30 – 35 minutes.
- 6Iškepusį pyragą galite patiekti šiltą kartu su šviežiomis uogomis ar ledais arba skanauti atvėsusį prie puodelio arbatos.