Vyniotinis su aviečių džemu ir plikytu kremu

Ingredientai
Biskvitui reikės:
3 kiaušinių trynių
2 kiaušinių
100 g cukraus
3 kiaušinių baltymų
40 g cukraus
Aviečių džemui reikės:
110 g cukraus, skirto džemams
250 g šaldytų aviečių
½ citrinos sulčių
Plikytam kremui reikės:
250 g pieno
50 g cukraus
25 g kukurūzų krakmolo
2 trynių
65 g sviesto
- 1Biskvitui kiaušinius su kiaušinių tyniais bei 100 g cukraus išpurenti iki standžiu putų. Kiaušinių baltymus su 40 g cukraus taip pat išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti. Į ją po truputį imaišyti kvietinius miltus. Biskvitą tolygiai paskirstyti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 12-13 minučių.
- 2Į prikaistuvį sudėti šaldytas avietes, įpilti aviečių tyrės ir cukrų, skirtą džemams. Viską išmaišyti šluotele, užvirti ir palikt virti 10 min. Prieš nukeliant džemą, išspausti pusės citrinos sulčių ir 30 s palaikyti ant kaitros. Taip daroma, kad geriau suveiktų pektinas, esantis cukruje. Džemą perpilti į atskirą indą ir atvėsinti.
- 3Plikytam kremui pieną supilti į prikaistuvį ir užvirti. Cukrų sumaišyti su krakmolu ir permaišyti su kiaušinių tryniais. Bemaišant po truputį pilti karštą pieną, ir, cukrui ištirpus, masę grąžinti atgal i prikaistuvį. Sumažinti iki vidutinės kaitros ir virinti, kol sutirštės. Kremui pradėjus tištėti dar įpilti vanilės ekstrakto. Nuimti nuo kaitros ir maišant sudėti sviestą. Maišyti, kol gausis vientisa masė. Ją perpilti į kitą indą ir palikti šaldytuve atvėsti.
- 4Visiems ingredientams atvėsus galima formuoti vyniotinį. Biskvitą išpjauti iš skardos ir atsargiai ištraukti. Dėti ant kepimo popieriaus, kuris padės lenviau vynioti vyniotinį.
- 5Ant biskvito tolygiai paskirstyti plikytą kremą, o ant jo džemą. Tuomet popieriaus pagalba vynioti vyniotinį. Popierius turi likti apvyniotas, kad išlaikytų formą.
- 6Suformuotą vyniotinį įdėti sustingti į šaldytuvą. Geriausia palaikyti per naktį.