Vokiškos picos užkandis su šonine ir svogūnais
Jei laukiate svečių, planuojate filmų vakarą ar sporto varžybų žiūrėjimą ir sukate galvą, ką čia pagaminus užkandžiams - mes jums galime padėti!
Vokiškos picos užkandis su svogūnais, šonine ir grietine - labai neįprastai skambantis, bet fantastiškas užkandis, kurio skonis primena cepelinus. Šiam receptui reikalingi vos keli ingredientai, todėl nereikės sukti galvos apie apsipirkimus ir ilgus gaminimus.

Ingredientai
Tešlai jums reikės:
200 ml šilto vandens
15 g šviežių mielių
1 arb. šaukštelio medaus
Žiupsnelio druskos
Taip pat jums reikės:
200 g riebios grietinės
1 valg. šaukšto šviežiai maltų pipirų
1 vnt. baltojo svogūno
100 g lengvai vytintos šoninės
- 1Paruoškite tešlą. Į maišytuvo dubenį supilkite šiltą vandenį, sudėkite mieles, medų, miltus, įberkite žiupsnelį druskos, įpilkite aliejų ir maišykite apie 1-2 minutes, kol susijungs ingredientai. Po to minkykite apie 8 minutes, kol tešla taps šilkinė. Taip paruoštą tešlą padalinkite į dvi dalis, palankstykite ir dėkite į riebalais pateptą dubenį. Palikite „pailsėti“ šilčiausioje namų vietoje apie 1 valandą.
- 2Iškilusią tešlą plonai iškočiokite ir dėkite ant riebalais pateptos kepimo skardos. Palikite „pailsėti“ kol pasiruošite kitus ingredientus.
- 3Į dubenį sudėkite grietinę, kreminį sūrį, suberkite šviežiai maltus pipirus ir išmaišykite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Šoninę susmulkinkite vidutiniško dydžio gabalėliais.
- 4Ant „pailsėjusios“ tešlos tolygiai paskirstykite pusę kiekio grietinės ir kreminio sūrio mišinio. Taip pat tolygiai paskirstydami išdėliokite svogūną ir šoninę.
- 5Dėkite kepti į iki 220-230 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimu iš apačios ir ventiliatoriumi. Kepkite apie 10-13 minučių.
- 6Iškepusį užkandį skanaukite su mėgstamais gėrimais.