I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Vokiškos picos užkandis su šonine ir svogūnais


Jei laukiate svečių, planuojate filmų vakarą ar sporto varžybų žiūrėjimą ir sukate galvą, ką čia pagaminus užkandžiams - mes jums galime padėti!

Vokiškos picos užkandis su svogūnais, šonine ir grietine - labai neįprastai skambantis, bet fantastiškas užkandis, kurio skonis primena cepelinus. Šiam receptui reikalingi vos keli ingredientai, todėl nereikės sukti galvos apie apsipirkimus ir ilgus gaminimus.

Ingredientai


Tešlai jums reikės:

200 ml šilto vandens
15 g šviežių mielių
1 arb. šaukštelio medaus
Žiupsnelio druskos

Taip pat jums reikės:

200 g riebios grietinės
1 valg. šaukšto šviežiai maltų pipirų
1 vnt. baltojo svogūno
100 g lengvai vytintos šoninės
  • 1Paruoškite tešlą. Į maišytuvo dubenį supilkite šiltą vandenį, sudėkite mieles, medų, miltus, įberkite žiupsnelį druskos, įpilkite aliejų ir maišykite apie 1-2 minutes, kol susijungs ingredientai. Po to minkykite apie 8 minutes, kol tešla taps šilkinė. Taip paruoštą tešlą padalinkite į dvi dalis, palankstykite ir dėkite į riebalais pateptą dubenį. Palikite „pailsėti“ šilčiausioje namų vietoje apie 1 valandą.
  • 2Iškilusią tešlą plonai iškočiokite ir dėkite ant riebalais pateptos kepimo skardos. Palikite „pailsėti“ kol pasiruošite kitus ingredientus.
  • 3Į dubenį sudėkite grietinę, kreminį sūrį, suberkite šviežiai maltus pipirus ir išmaišykite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Šoninę susmulkinkite vidutiniško dydžio gabalėliais.
  • 4Ant „pailsėjusios“ tešlos tolygiai paskirstykite pusę kiekio grietinės ir kreminio sūrio mišinio. Taip pat tolygiai paskirstydami išdėliokite svogūną ir šoninę.
  • 5Dėkite kepti į iki 220-230 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimu iš apačios ir ventiliatoriumi. Kepkite apie 10-13 minučių.
  • 6Iškepusį užkandį skanaukite su mėgstamais gėrimais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis