Vištienos blauzdelės su migdolais

Ingredientai
Jums reikės:
600 g vištienos blauzdelių be sąnario
0,5 stiklinės sojos padažo
1-2 svogūnų
1 nuluptos česnako skiltelės
2 x 2 cm dydžio šviežio imbiero gabaliuko
Saujos migdolų drožlių
0,5 valg. š. vištienos prieskonių
- 1Vištieną nuplauti, nusausinti ir apvolioti miltuose. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų kartu su česnako skiltele. Sudėti vištieną ir apkepinti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- 2Įpilti aliejaus į kitą keptuvę ir suberti pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Pakepinti ant vidutinės kaitros. Kai svogūnai suminkštės, suberti migdolų drožles. Išmaišyti ir pakepinti 1-2 minutes. Smulkia tarka įtarkuoti imbiero, įpilti sojos padažo, įberti vištienos prieskonių, išmaišyti ir patroškinti 1-2 minutes.
- 3Keptuvėje apkepintą vištieną sudėti į kepimui orkaitėje skirtą indą, užpilti svogūnų ir migdolų padažu bei kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.
- 4Patiekti su mėgstamu garnyru. Labiausiai tiktų birūs ryžiai.