Vištienos blauzdelės su juodaisais ryžiais ir žirnelių tyre

Ingredientai
Jums reikės
8 vištienos blauzdelių
250 g juodųjų ryžių
Vištienos kulšelių marinatui:
1 valg. šaukšto garstyčių su grūdeliais
2 valg. šaukštų rudojo cukraus arba medaus
3-4 skiltelių česnako
0.5 arb. šaukštelio druskos
Žiupsnelio pipirų
Žirnelių tyrei:
200 g šaldytų ar šviežių žirnelių
0,5 stiklinės virinto vandens
Šlakelio citrinos sulčių
Kelių baziliko ar mėtos lapelių
Druskos
Pipirų
- 1Marinatui skirtus ingredientus sumaišyti ir gerai įtrinti vištienos blauzdeles. Jas palikti pasimarinuoti bent valandą. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
- 2Juoduosius ryžius virti pasūdytame vandenyje apie 40 min. ant silpnos kaitros. Išvirusius nukošti.
- 3Gliaudytus žirnelius virti pasūdytame vandenyje apie 2-3 min. Tuomet nukošti, tačiau vandens neišpilti, jis puikiai tiks tyrei. Į blenderį supilti žirnelius, apie 0,5 stiklinės vandens (pradžiai įpilti mažiau ir pagal poreikį dapilti) bei likusius ingredientus tyrei ir gerai sutrinti blenderiu.
- 4Lėkštėje pradėti serviruoti nuo žirnelių tyrės, tuomet dėti ryžius ir ant viršaus kulšeles. Puošti norimais žalumynais.