I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Velingtono kepsnys (angl. Beef Wellington)


Ingredientai


Jums reikės:

~1 kg jautienos išpjovos
~2 šaukštelių druskos
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
4-6vnt. lietinių blynelių
10-12vnt. Parmos kumpio grežinėlių
Paruošto grybų užtepo
Kiaušinio plakinio

Grybų užtepui reikės:

800 g rudųjų pievagrybių
100 g džiovintų baravykų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • 1Į labai įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir iš visų pusių apkepkite jautienos išpjovą. Kepdami paskaninkite druska.
  • 2Džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite, kol išbrinks ir atvės. Tuomet juos nusunkite ir smulkiai supjaustykite.
  • 3Į keptuvę, kurioje apkepėte jautieną, pilkite keletą šaukštų tyro alyvuogių aliejaus ir apkepkite smulkintus pievagrybius. Reikia, kad išgaruotų kuo daugiau grybuose esančio vandens, tad kepkite, kol labai gerai apskrus.
  • 4Sumaišykite anksčiau paruoštus baravykus bei pievagrybius ir dar labiau susmulkinkite, kad gautumėte tarsi grybų košę. Paskaninkite druska bei pipirais.
  • 5Išdėliokite lietinius blynelius, kad jie vienas su kitu persidengtu.
  • 6Ant blynelių išdėliokite Parmos kumpio grežinėlius kad jie persidengtų taip pat.
  • 7Tuomet ant viršaus ištepkite paruoštą grybų masę ir į šį ‚patalą‘ įvyniokite apkeptą jautienos išpjovą. Vyniodami labai gerai suspauskite, kad tarp sluoksnių neliktų jokio tarpelio, o išsikišusius kraštelius nupjaukite. Gautą vyniotinį galite palaikyti šaldytuve ar šaldiklyje, kad būtų standesnis.
  • 8Gautą vyniotinį atsargiai susukite į sluoksniuotą tešlą (geriausia būtų viename lakšte, tačiau jei imate 2 lakštus, juos suklijuokite kiaušinio plakiniu ir suvyniojus kepsnį pasistenkite, kad sujungimas būtų apačioje), patepkite kiaušinio plakiniu ir papuoškite sluoksniuota tešla, kaip tik norite – galite išpjauti formeles, galite supjaustyti juostelėmis ir sudėlioti tinkliuką..
  • 9Taip paruoštą kapsnį dėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 200 °С įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija 20 minučių.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis