Velingtono kepsnys (angl. Beef Wellington)

Ingredientai
Jums reikės:
~1 kg jautienos išpjovos
~2 šaukštelių druskos
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
4-6vnt. lietinių blynelių
10-12vnt. Parmos kumpio grežinėlių
Paruošto grybų užtepo
Kiaušinio plakinio
Grybų užtepui reikės:
800 g rudųjų pievagrybių
100 g džiovintų baravykų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
- 1Į labai įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir iš visų pusių apkepkite jautienos išpjovą. Kepdami paskaninkite druska.
- 2Džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite, kol išbrinks ir atvės. Tuomet juos nusunkite ir smulkiai supjaustykite.
- 3Į keptuvę, kurioje apkepėte jautieną, pilkite keletą šaukštų tyro alyvuogių aliejaus ir apkepkite smulkintus pievagrybius. Reikia, kad išgaruotų kuo daugiau grybuose esančio vandens, tad kepkite, kol labai gerai apskrus.
- 4Sumaišykite anksčiau paruoštus baravykus bei pievagrybius ir dar labiau susmulkinkite, kad gautumėte tarsi grybų košę. Paskaninkite druska bei pipirais.
- 5Išdėliokite lietinius blynelius, kad jie vienas su kitu persidengtu.
- 6Ant blynelių išdėliokite Parmos kumpio grežinėlius kad jie persidengtų taip pat.
- 7Tuomet ant viršaus ištepkite paruoštą grybų masę ir į šį ‚patalą‘ įvyniokite apkeptą jautienos išpjovą. Vyniodami labai gerai suspauskite, kad tarp sluoksnių neliktų jokio tarpelio, o išsikišusius kraštelius nupjaukite. Gautą vyniotinį galite palaikyti šaldytuve ar šaldiklyje, kad būtų standesnis.
- 8Gautą vyniotinį atsargiai susukite į sluoksniuotą tešlą (geriausia būtų viename lakšte, tačiau jei imate 2 lakštus, juos suklijuokite kiaušinio plakiniu ir suvyniojus kepsnį pasistenkite, kad sujungimas būtų apačioje), patepkite kiaušinio plakiniu ir papuoškite sluoksniuota tešla, kaip tik norite – galite išpjauti formeles, galite supjaustyti juostelėmis ir sudėlioti tinkliuką..
- 9Taip paruoštą kapsnį dėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 200 °С įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija 20 minučių.