Vegetariška lazanija su rikotos sūriu

Ingredientai
Jums reikes:
12-14 lazanijos lakštų
2 svogūnų
8-10 pievagrybių
1 česnako skiltelės
1 cukinijos
600 g rikotos sūrio
100 ml baltojo vyno
200 g parmezano sūrio
Persilade prieskonių
Druskos
Pipirų
Bešalemio padažio reikės:
2 šaukštų sviesto
1 l pieno
Druskos
Pipirų
- 1Pirmiausia reikia pasiruošti bešamelio padažą. Į prikaistuvį sudėti sviestą, jam išsilydžius suberti 2 šaukštus kvietinių miltų. Intensyviai maišant supilti pieną, pagardinti druska ir pipirais. Maišant kaitinti, kol padažas pradės tirštėti.
- 2Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus, suberti smulkintą svogūną ir česnaką. Kol kepa, supjaustyti pievagrybius ir cukiniją. Cukiniją sudėti į keptuvę pirmiau, kad ilgiau pakeptų, o pievagrybius vėliausiai. Maišant supilti vyną ir dar kelias minutes pakepinti. Rikotos sūrį sudėti į dubenį, įpilti šlakelį vandens, įberti prieskonių mišinio Persilade, kad įgautų daugiau skonio. Išmaišytą sūrį sudėti į keptuvę su daržovemis ir permaišyti.
- 3Į norimo dydžio kepimo indą sudėti daržoves su sūriu, užpilti bešamelio padažo, užberti parmezano sūrio ir išdėlioti lazanijos lakštus. Taip sluoksniuoti toliau. Viršutinis sluoksnis turi būti ant lakštų gausiai užpiltas bešamelio padažas ir apybarstyta parmezano sūriu.
- 4Kepti 180°C įkaitintoje orkaitėje konverciniu režimu apie 40 min.