Varškės ir obuolių pyragas

Ingredientai
Bretoniškai tešlai reikės:
150 g cukraus
150 g sviesto
3 kiaušinių trynių
4 g druskos
Varškės kremui reikės:
2 kiaušinių
2 šaukšt. vanilinio cukraus
100 g cukraus
3 kiaušinių baltymų
Karameliniams obuoliams:
5 obuolių
100 g cukraus
50 g sviesto
- 1Pradėti nuo tešlos. Kambario temperatūros sviestą išpurenti kartu su cukrumi.
- 2Atskirti trynius nuo baltymų. Į išpurentą sviesto masę, toliau plakant, po vieną sudėti trynius.
- 3Atskirai išmaišyti miltus su kepimo milteliais ir druska. Suberti į sviesto masę ir maišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą dėti į maistinę plėvelę ir palikti pailsėti šaldytuve.
- 4Varškės įdarui sumaišyti varškę, grietinėlę, baltymus ir kiaušinius. Įberti vanilinį cukrų bei cukrų ir pertrinti iki vientisos masės.
- 5Obuolius nulupti ir supjaustyti stambiomis riekelėmis. Dalį cukraus suberti į įkaitintą keptuvę ir kaitinti, kol cukrus ištirps, tuomet suberti likusį cukrų ir vėl kaitinti, kol pilnai ištirps. Tirpinant cukrų maišyti nereikia. Tuomet jau maišant sudėti sviestą ir įpilti lašelį natūralaus vanilės ekstrakto su sėklomis. Sudėti obuolius, šiek tiek pakepinti ir išjungus kaitrą palikti keptuvėje, kol prireiks.
- 6Tešlą iškočioti 5 mm storio ir iškloti sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Tešla turi būti išklotas dugnas ir šonai. Supilti varškės kremą ir ant viršaus sudėti karamelizuotus obuolius.
- 7Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.