Tuno frikadelės su žaliųjų žirnių padažu

Ingredientai
Frikadelėms reikės:
3 skardinių konservuoto tuno savo sultyse
1 citrinos
1 svogūno
1 kiaušinio
50 g džiuvėsėlių
1 a.š džiovinto čiobrelio
200 g džiuvėsėlių apvoliojimui
Žirnelių padažui reikės:
150 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnių
3 v.š grietinės
1 v.š kaparėlių
Druskos
Pipirų
- 1Į elektrinį smulkintuva sudėti žirnius bei grietinę ir sumalti iki vientisos masės. Tuomet įdėti kaparėlius, pagardinti druska, pipirais ir dar kartą permalti. Gali likti gabaliukų arba malkite iki vientisos masės.
- 2Į atskirą įndą sudėti tuną (prieš tai nupilus sultis), įtarkuoti truputį citrinos ževelės, sudėti susmulkinta svogūną, džiuvėsėlius, sūrį, čiobrelį, įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti. Formuoti frikadeles ir apvolioti driuvėsėliuose.
- 3Į gilią keptuvę gausiai įpilti aliejaus, tinkamo skrudinimui, gerai įkaitinti ir kepti, kol įgaus gražią auksinę spalvą.
- 4Patiekti su žirnių padažų. Taip pat tinka virtos bulvės.