Trupininis vyšnių pyragas

Ingredientai
Trapiai tešlai reikės:
260 g sviesto
260 g cukraus
2 kiaušinių
Įdarui reikės:
95 g sviesto
160 g cukraus
50 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
0,5 arb.š. druskos
95 g grietinės
160 g pieno
400 g vyšnių be kauliukų
2 valg.š. cukraus
1 valg. š. krakmolo
- 1Pyragą pradedame gaminti nuo tešlos. Sviestą, cukrų ir miltus maišyti iki trupinių masės. Tuomet įmušti kiaušinius ir dar lengvai permaišyti. Masė neturi gautis vientisa, o likti atskiri gabaliukai.
- 2Tešlą atskirti pusiau ir įvyniojus į maistinę plėvelę palikti šaldytuve atvėsti ir sutvirtėti. Viena tešlos dalis bus skirta papuošimui, taigi tešlos stengtis nespausti, kad išliktų trupiniai. O kitą tešlos dalį šiek tiek paminkyti rankomis, kad būtų vientisa, ji bus skirta pyrago pagrindui.
- 3Sviestą plakti kartu su cukrumi ir ruduoju cukrumi bei druska, kol gausis puri masė. Plakant, po vieną įmušti kiaušinius. Plakti, kol masė taps vientisa ir puri. Tuomet įmaišyti miltus su kepimo milteliais ir pieną su grietine. Viską maišyti iki vientisos masės.
- 4Tešlą, skirtą pagrindui, iškočioti iki 0,5 cm storio ir iškloti kepimo formos pagrindą bei šonus.
- 5Įdara reikia sluoksniuoti. Supilti dalį įdaro ir ant viršaus sudėti pusę vyšnių, sumaišytų su cukrumi ir krakmolu. Vėl užpilti įdaro, užberti likusią dalį vyšnių ir ant viršaus visą likusį įdarą. Ant viršaus gausiai užberti trupinių.
- 6Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 90 min..