Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais
Mes tikrai labai mėgstame greitus receptus, kai nesugaišus daug laiko galima mėgautis tikrai kokybišku ir pilnu skonių patiekalu. Būtent toks yra trupininis pyragas su mėlynėmis ir obuoliais.Obuolių rūgštumas, puikiai dera su mėlynių saldumu, o viską vainikuoja traškūs trupiniai. Desertą galite pagardinti grietine ar natūraliu jogurtu, kuris čia puikiai tiks ir užbaigs šį puikų desertą.

Ingredientai
Įdarui jums reikės:
300 g mėlynių
300 g nuvalytų, pjaustytų rūgščių obuolių
2 valg. šaukštų rudojo cukraus
1-2 arb. šaukšteliai cinamono
0,5 vnt. citrinos žievelės
0,5 vnt. citrinos sulčių
1 valg. šaukšto kukurūzų krakmolo
Trupiniams jums reikės:
50 g avižinių dribsnių
Saujelės kepintų lazdyno riešutų
100 g rudojo cukraus
100 g šalto sviesto
Taip pat jums reikės:
Šiek tiek avižinių dribsnių
Taip pat jums reikės:
Grietinės (patiekti prie iškepusio deserto)
- 1Paruoškite įdarą. Į dubenį suberkite mėlynes, nuvalytus ir smulkiai supjaustytus obuolius, cukrų, cinamoną, įtarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sulčių, sudėkite kukurūzų krakmolą ir viską labai gerai išmaišykite.
- 2Paruoškite trupinius. Į smulkintuvo indą sudėkite kvietinius miltus, avižinius dribsnius, migdolų miltus, kepintus lazdyno riešutus, cukrų ir viską susmulkinkite. Sudėkite labai šaltą sviestą ir smulkinkite, kol gausite trupinius.
- 3Kepimo indo dugną apibarstykite avižiniais dribsniais, suberkite ir tolygiai paskirstykite mėlynių ir obuolių įdarą, suberkite trupinius. Berdami trupinius jų nesmulkinkite, tegul lieka kuo daugiau stambių trupinių, kurie kepant labai skaniai apskrus. Taip paruoštą pyragą kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 30-40 minučių.
- 4Iškepusį pyragą patiekite su šiek tiek grietinės.