Trupininiai miško uogų pyragėliai

Ingredientai
Trupiniams reikės:
100 g šalto sviesto
50 g avižinių dribsnių
150 g rudojo cukraus
¼ arb. š. cinamono
¼ arb. š. druskos
Uogų įdarui reikės:
300 g aviečių
350 g šilauogių ar mėlynių
200 g gervuogių
70 g cukraus
1 citrinos
Ledams reikės:
500 g šaldytų aviečių
50 g cukraus pudros
- 1Visus trupiniams skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti, kol masė susijungs į trupinius. Juos palaikyti šaldytuve, kol sviestas sutvirtės.
- 2Uogas sumaišyti su pusės citrinos sultimis, cukrumi ir šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės. Jas sudėti į kepimo indelius. Ant viršaus sudėti trupinius.
- 3Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ir kepti 20-25 min. (jei gaminate vieną didelį pyragą, tuomet kepkite ilgiau).
- 4Ledams šaldytas avietes ir cukraus pudrą suberti į smulkintuvą ir sumalti. Supilti grietinėlę ir dar kartą permalti. Šaukšto pagalba formuoti ritinėlius ir patiekti kartu su karštu desertu.