I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Traškus užkandis su rikota ir feta


Atostogų įkvėptas, labai lengvai pagaminamas traškus užkandis. Ir kai sakome, kad jis lengvai pagaminamas, tai tikrai taip ir yra. Neišsigąskite galbūt kiek egzotiškai atrodančios kataifi tešlos, su ja dirbti iš tiesų yra labai lengva, o galutinis rezultatas būna visada džiuginantis. Jums tereikės paruošti rikotos ir fetos sūrių įdarą, jį suvynioti į tešlos siūlų kamuoliukus ir lukterti kol iškeps. Viskas, galite mėgautis. O jei dar po ranka turėsite šviežio medaus ir juo aplaistysite iškepusį užkandį, turėsite ir puikų desertą. Tad tikrai verta išbandyti ir atrasti kažką naujo, be didelių pastangų.

Ingredientai


Įdarui jums reikės:

500 g rikotos sūrio
100 g fetos sūrio
2 vnt laisvai laikomų vištų kiaušinių
Žiupsnelio druskos (pagal skonį)
Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
0,5 vnt. citrinos žievelės
Pundelio šviežios mėtos

Taip pat reikės:

400 g kataifi tešlos
Šiek tiek aliejaus kepimo indui aptepti
Šiek tiek šviežio medaus (saldžiam variantui)
  • 1Prieš pradedant gaminti išimkite kataifi tešlą iš šaldytuvo, kad kambario temperatūroje atšiltų bent 15-20 minučių. Jei tešlą išimsite iš pakuotės, uždenkite ją šlapiu virtuviniu rankšluosčiu, kad neapdžiūtų.
  • 2Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite rikotos bei fetos sūrius ir šakutės pagalba viską gerai pertrinkite iki vientisos masės. Sudėkite kiaušinius, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos (jei trūksta), įtarkuokite citrinos žievelę. Mėtos lapelius susmulkinkite, taip pat suberkite į sūrių masę ir viską labai gerai išmaišykite.
  • 3Paruoškite tešlą. Išlankstykite kataifi tešlą, apšlakstykite ją Yuzu aliejumi ir atsargiai, lengvais purenimo judesiais gerai paskirstykite (įtrinkite) aliejų, kad visa tešla tolygiai juo pasidengtų.
  • 4Suformuokite pyragėlius. Kataifi tešlą suskirstykite pailgomis, maždaug 5 cm pločio siūlų juostelėmis ir ant kiekvienos iš jų dėkite po 40-50 g paruošto įdaro. Įdarą dėkite ant tešlos juostelės pradžios ir atsargiais judesiais, neperspaudžiant suvyniokite. Vyniojant prilaikykite šonus, kad įdaras neišbėgtų.
  • 5Kepimo indą patepkite aliejumi ir glaustai sudėkite suvyniotus pyragėlius. Taip paruoštą užkandį dėkite į iki 170 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite maždaug 40 minučių, kol pyragėliai gražiai apskrus.
  • 6Dar šiltus iškepusius pyragėlius aplaistykite šviežiu medumi ir skanaukite.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis