I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Traškios krevetės su azijietišku mangų padažu


Ingredientai


Jums reikės:

300 g valytų tigrinių krevečių (nevirtų)
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
Žiupsnelio druskos
1 stiklinės miltų
2 vnt. kiaušinių
100 g panko džiūvėsėlių
100 g kokoso drožlių
Medinių iešmelių
Augalinio aliejaus gruzdinimui

Padažui jums reikės:

Pundelio šviežių mėtų
Pundelio šviežios kalendros
Pusės vidutinio dydžio mėlynojo svogūno
2 valg. šaukštų kokosų grietinėlės
1-2 valg. šaukštų Sriracha padažo
  • 1Išvalytas krevetes gerai nusausinkite ir perverkite išilgai mediniu iešmeliu iki uodegėlės, kad išsitiestų. Pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir palikite pasimarinuoti apie 5 minutes. Druska paskaninkite prieš pradėdami paniruoti.
  • 2Pasiruoškite krevečių paniravimui. Į atskirus indelius supilkite miltus ir išplaktus kiaušinius. Į tą patį indelį supilkite panko džiūvėsėlius ir kokoso drožles bei gerai išmaišykite.
  • 3Paniruokite krevetes. Krevetę apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir panko džiūvėsėlių su kokoso drožlėmis mišinyje, atidėkite į šalį. Taip kepimui paruoškite visas krevetes.
  • 4Pasiruoškite azijietišką padažą. Šviežias mėtas ir šviežias kalendras gerai susmulkinkite peiliu ir sudėkite į dubenėlį. Susmulkinkite svogūną, suberkite į dubenėlį kartu su kalendromis ir mėtomis. Sudėkite kokosų grietinėlę, Sriracha padažą ir mangų tyrę, viską gerai išmaišykite.
  • 5Keptuvę su augaliniu aliejumi įkaitinkite maždaug iki 170 °C laipsnių ir dėkite kepti po 4-5 krevetės vienu metu. Kiekviena krevetė turi kepti ne ilgiau nei 1 minutę. Iškepusias krevetes dėkite ant servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
  • 6Skanaukite su pasiruoštu azijietišku padažu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis