Traškios krevetės su azijietišku mangų padažu

Ingredientai
Jums reikės:
300 g valytų tigrinių krevečių (nevirtų)
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
Žiupsnelio druskos
1 stiklinės miltų
2 vnt. kiaušinių
100 g panko džiūvėsėlių
100 g kokoso drožlių
Medinių iešmelių
Augalinio aliejaus gruzdinimui
Padažui jums reikės:
Pundelio šviežių mėtų
Pundelio šviežios kalendros
Pusės vidutinio dydžio mėlynojo svogūno
2 valg. šaukštų kokosų grietinėlės
1-2 valg. šaukštų Sriracha padažo
- 1Išvalytas krevetes gerai nusausinkite ir perverkite išilgai mediniu iešmeliu iki uodegėlės, kad išsitiestų. Pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir palikite pasimarinuoti apie 5 minutes. Druska paskaninkite prieš pradėdami paniruoti.
- 2Pasiruoškite krevečių paniravimui. Į atskirus indelius supilkite miltus ir išplaktus kiaušinius. Į tą patį indelį supilkite panko džiūvėsėlius ir kokoso drožles bei gerai išmaišykite.
- 3Paniruokite krevetes. Krevetę apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir panko džiūvėsėlių su kokoso drožlėmis mišinyje, atidėkite į šalį. Taip kepimui paruoškite visas krevetes.
- 4Pasiruoškite azijietišką padažą. Šviežias mėtas ir šviežias kalendras gerai susmulkinkite peiliu ir sudėkite į dubenėlį. Susmulkinkite svogūną, suberkite į dubenėlį kartu su kalendromis ir mėtomis. Sudėkite kokosų grietinėlę, Sriracha padažą ir mangų tyrę, viską gerai išmaišykite.
- 5Keptuvę su augaliniu aliejumi įkaitinkite maždaug iki 170 °C laipsnių ir dėkite kepti po 4-5 krevetės vienu metu. Kiekviena krevetė turi kepti ne ilgiau nei 1 minutę. Iškepusias krevetes dėkite ant servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
- 6Skanaukite su pasiruoštu azijietišku padažu.