Trapus kriaušių pyragas

Ingredientai
Virtoms kriaušėms reikės:
5 kriaušių
1 l vandens
300 g cukraus
Tešlai reikės:
35 g cukraus
Žiupsnelio druskos
80 g šalto sviesto
1 kiaušinio trynio
Marcipaniniam įdarui reikės:
100 g minkšto sviesto
100 g cukraus
2 kaušinių
- 1Kriaušes nuskusti ir apšlakstyti citrinų sultimis. Užvirti vandenį, supilti cukrų ir šiame sirupe pavirti kriaušes apie 10 min. Išimti iš sirupo, kad atvėstų.
- 2Birius ingredientus permalti su sviestu. Įmušti vieną kiaušinio trynį ir įpilti šlakelį vanilės ekstraktą. Gerai permaišyti, įdėti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve atvėsti.
- 3Įdarui skirtus ingredientus sudėti į plaktuvą ir išplakti iki vientisos masės.
- 4Tešlą iškočioti iki maždaug 3 mm storio. Ja iškloti sviestu išteptą ir miltais apibertą formą. Prieš pilant kremą, jį perplakti, ir tuomet užpildyti tartaletę. Kriaušes perpjauti pusiau, supjaustyti pusžiedžiais ir sudėti 5-6 puseles ant kremo.
- 5Kepti 175° C temperatūroje apie 30 min.