Tradicinis itališkas desertas „Tiramisu“

Ingredientai
Jums reikės:
3 kiaušinių
0,5 stiklinės atvėsusios juodos kavos
3 valg.š. cukraus
2 valg.š. natūralios kakavos
0,5 pakuotės sausainių „Damų piršteliai“
- 1Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.
- 2Į trynius suberti cukrų ir elektrinio plakiklio pagalba išplakti iki purios šviesios masės. Po truputį dėti maskarponės sūrį ir plakti. Gautą masę padėti į šaldytuvą keletui minučių.
- 3Baltymus taip pat išplakti iki standžių putų ir sumaišyti juos su atvėsusia maskarponės mase lėtais sukamaisias judesiais, kad neprarastų purumo.
- 4Į desertinius indelius sluoksniuoti: sluoksnis maskarponės kremo, sluoksnis kavoje pamirkytų sausainių, perregimas sluoksnis kakavos ir vėl pakartoti sluoksnius. Viršutinis sluoksnis kakavos.
- 5Sudėti į šaldytuvą pastovėti apie 10 valandų. Geriausia pasigaminti ryte ir vakare mėgautis desertu.