Tradiciniai itališki sausainiai Cantucci

Ingredientai
Jums reikės
45 g sviesto
150 g cukraus
Žiupsneslio druskos
2 kiaušinių
120 g žaliųjų pistacijų
- 1Kambario temperatūros sviestą išmaišyti su cukrumi. Įpilti aliejų ir visą masę išplakti, kol susijungs.
- 2Sumaišyti birius ingredientus ir sujungti su sviesto mase. Įmušti du kiaušinius, įpilti porą lašų vanilės ekstrakto ir dar permaišyti iki vientisos, lygios masės. Į ją atsargiai įmaišyti pistacijas.
- 3Tešlą dalinti į dvi dalis ir ant kepimo popieriumi padengtos skardos suformuoti dvi pailgas ir plokščias dešras. Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 miutes. Tuomet ištraukus šiek tiek pravėsinti, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir vėl dėti į orkaitę dar 5-7 minutėm, kad apskrustų.