Tortas Opera

Ingredientai
Biskvitui reikės:
4 kiaušinių baltymų
4 kiaušinių
80 g cukraus
75 g cukraus pudros
15 g sviesto
Šokoladiniam ganašui reikės:
20 g sviesto (kambario temperatūros)
Sviestiniam kiaušininiam kremui reikės
125 g cukraus
60 g vandens
6 kiaušinių trynių
200 g sviesto (kambario temperatūros)
Biskvitų sirupavimui:
Puodelio Nescafe kavos
-
1
Kaip gaminti biskvitą:
Kiaušinius su 40 g cukraus išplakti iki standžių putų. Atskirai išplakti kiaušinių baltymus su likusiu 40 g cukraus taip pat iki standžių putų. Birius ingredientus sumaišyti atskirame inde. Kiaušinių mases sujungti ir suberti birius ingredientus. Permaišyti iki vientisos masės. Supilti išlyditą sviestą ir dar kartą permaišyti. Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 190°C apie 10 min. Iškepusį biskvitą atvėsinti. -
2
Kaip gaminti ganašą:
Prikaistuvyje pakaitinti grietinėlę maždaug iki 80°C. Į atskirą indą supilti abu šokoladus ir užpilti karšta grietinėle. Maišant ištirpinti šokoladą. Sudėti sviestą ir trintuvo pagalba sujungti į vientisą blizgią masę. Palikti atvėsti. -
3
Kaip gaminti kremą:
Kremo gamybą pradėti nuo sirupo. Cukrų ir vandenį supilti į prikaistuvį ir kaitinti iki 118°C temperatūros. Trynius plakti šluotele ir lėta srovele nuplikyti sirupu (sirupą pilti plona srovele katiliuko sienele). Plakti iki standžių putų. Į masę sudėti kambario temperatūros sviestą ir šiek tiek paplakti iki vientiso blizgaus kremo. -
4
Surinkimas:
Torto surinkimas pradedamas nuo viršutinio sluoksnio. Ant pjaustymo lentelės padėti skaidrią plėvelę ir ant jos torto formą. Visų pirma įpilti ganašą ir plonu sluoksniu išlyginti. Tuomet dėti išpjautą biskvitą, suvilgyti kavos sirupu, dėti sviestinį kremą, kurį reikia kiek įmano lygiau paskleisti. Ant jo užpilti ir išlyginti ganašą ir vėl kartoti sluoksnius iki formos viršaus. Paskutinis sluoksnis turi būti biskvito, kurį dar reikia suvilgyti kava. Tortą palikti šaldytuve parai laiko - 5Tortą ištraukti iš formos. Jo viršus turi būti ganašas.