Tiršta keturių grūdų sriuba su daržovėmis

Ingredientai
Jums reikės:
Sriubai:
100 g avižų grūdų (kruopų)
100 g miežių grūdų (kruopų)
100 g sorų grūdų (kruopų)
400 g konservuotų baltųjų pupelių
4 vidutinių bulvių
1 didelės morkos
1 saliero stiebo
1 svogūno
1 nuluptos česnako skiltelės
1/3 šviežio arba džiovinto čili pipiro
3 arb. š. ekologiško sultinio
Saujelės tarkuoto parmezano sūrio
1 stiklinės balto sauso vyno
Žiupsnelio druskos
Brusketoms:
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
Šviesios itališkos duonos
- 1Grūdus iš vakaro pamerkti vandenyje, kad išbrinktų. Prieš gaminimą nupilti vandenį. Bulves supjaustyti mažais kubeliais. Svogūną, morką ir saliero stiebą taip pat smulkiai sukapoti. Užvirti 2 litrus vandens ir ištirpinti jame sultinį. Palikti puodą karštai. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 5 minutes pakepinti česnako skiltelę kartu su čili pipiru. Tada suberti smulkintą morką, svogūną ir salierą. Vėl pakepinti 5 minutes. Suberti bulves, išmaišyti ir vėl kepti 5 minutes. Tada suberti išbrinkusius visus grūdus bei pupeles. Išmaišyti ir paskrudinti 5 minutes. Supilti baltą vyną, gerai išmaišyti. Tada supilti 1,5 l sultinio ir, kai užvirs, sumažinti kaitrą ir pridengtame puode virti 40 minučių. Retkarčiais pamaišyti. Jei sumžėja skyčio, įpilti sultinio, bet nepersistengti, nes sriuba turi būti tiršta. Įberti druskos, jei trūksta.
- 2Kol sriuba verda, pasiruošti brusketas. Itališką duoną supjaustyti 1 cm storio riekelėmis ir išdėlioti kepimo skardoje. Pabarstyti druska ir šviežiai maltais pipirais. Gana gausiai pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje grilio rėžimu apie 10-15 minučių, kol gražiai apskrus.
- 33 Patiektą sriubą apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu.