I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis


Mes labai mėgstame greitai ir paprastai pagaminamus patiekalus, kurie neužima daug laiko, tačiau kartais rezultatui pasiekti tenka gerai pasiraitoti rankoves. Šis receptas būtent toks – tartaletės gaminimui reikės skirti ir laiko, ir pastangų, tačiau rezultatas tikrai pradžiugins. Plonytė tartaletės tešla ir kreminis pistacijų frančipanas, kurių skonių pusiausvyrą sustyguoja aviečių rūgštelė – tai tikrai puikus, išskirtinis desertas, dėl kurio verta pasistengti.O jei visgi nenorite ilgai žaisti su tešla, arba norite nustebinti svečius, bet neturite daug laiko, visada galite užsukti į GARDU GARDU parduotuvę ir įsigyti labai kokybiškų sviestinių tartalečių, su kuriomis pagamintas desertas bus ne ką prastesnis.

Ingredientai


Tartaletei reikės:

90 g cukraus
125 g kambario temperatūros sviesto
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio

Pistacijų frančipanui reikės:

150 g sviesto
150 g cukraus
4 vnt. laisvai laikomų kiaušinių

Taip pat reikės:

Šiek tiek šaldytų aviečių
  • 1Į plakiklio indą sudėkite kvietinius miltus, migdolų miltus, cukrų, sviestą ir maišykite vidutiniu greičiu iki kol pradės darytis trupiniai. Tada įmuškite kiaušinį ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Tešlą išimkite, susukite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve bent valandą.
  • 2Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūrooje apie 30 minučių. Tuomet tešlą apibarstykite miltais, kad neliptų ir iškočiokite 3-4 mm storio paplotėlį, kurį kočėlo pagalba perkelkite ant tartaletės formos. Tešlą labai gerai priglauskite prie kepimo formos kraštų. Perteklinius tešlos kraštus nupjaustykite ir tartaletės dugną su šakute subadykite. Taip paruoštą tartaletę padėkite į šaldytuvą, bent 30 minučių, kad atvėstų.
  • 3Ant atvėsusios tartaletės patieskite sviestinį popierių ir supilkite džiovintas pupas, druską ar specialius kamuoliukus, kurie prispaus tešlą ir leis išlaikyti formą. Taip paruoštą tartaletę dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite 10-12 minučių. Tada išimkite popierių su druska ir kepkite dar apie 5 minutes. Iškepusią tartaletę atvėsinkite.
  • 4Paruoškite pistacijų frančipaną. Į plakiklio indą sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir išplakite iki purios masės konsistencijos. Sudėkite pistacijų pastą ir pradėkite plakti. Plakant sudėkite po vieną kiaušinį, kad tolygiai išsimaišytų. Sudėkite migdolų ir kvietinius miltus. Išmaišykite iki vientisos masės. Paruoštą frančipaną supilkite į iškepusią ir atvėsusią tartaletę ir dėkite kepti į iki 160 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija. Kepkite apie 8-10 minučių, tada sudėkite šaldytas avietes ir kepkite dar keletą minučių. Tartaletei iškepus leiskite jai atvėsti bent pusvalandį ir tada skanaukite vieną arba su mėgstamais ledais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis