Šviežiai iškeptos duonos su kakava sumuštinis

Ingredientai
Duonai reikės:
500 g vandens
15 g mielių
35 g medaus
Saulėgrąžų sėklų
Moliūgų sėklų
Linų sėmenų
Sezamo sėklų
Sumuštiniui reikės:
2 riekelės iškeptos „Easy Bread“ duonos
Anties kepenėlių pašteto
Marinuotų agurkų
Virtų burokėlių
Druskos
Žalumynų (rukolos, špinatų)
Alyvuogių aliejaus
- 1Į maišymo indą suberti duonos mišinį, miltus ir kakavą. Viską išmaišyti, įdėti medaus ir užpilti 30°C temperatūros vandenyje ištirpintomis mielėmis. Vėl viską išmaišyti iki vientisos masės. Išmaišytą tešlą palikti 40 minučių, kad iškiltų. Pakilusią tešlą sudėti į duonos kepimo formą, išlyginti paviršių ir apibarstyti įvairiomis sėklomis. Vėl palikti 30 minučių, kad dar kartą tešla iškiltų. Iškilusią suformuotą duoną pašauti į iki 230°C įkaitintą orkaitę ir iš karto sumažinti kaitrą iki 190°C. Kepti apie 40 minučių.
- 2Duonos riekeles aptepti sviestu ir paštetu. Ant apteptų riekelių sluoksniuoti pjaustytus marinuotus agurkus ir virtus burokėlius. Apibarstyti druska, žalumynais bei pašlakstyti alyvuogių aliejumi.