Sviestinis lazdyno riešutų desertas

Ingredientai
Lazdyno riešutų morengui reikės:
100 g lazdyno riešutų
100 g cukraus pudros
200 g baltymų
160 g cukraus
Sviestiniam kremui reikės:
5 kiaušinių trynių
100 g cukraus
100 g vandens
240 g kambario temperatūros sviesto
-
1
Morenginio biskvito gaminimo eiga:
Riešutus smulkintuvo pagalba sumalti iki miltų konsistencijos. Riešutus malti kartu su cukraus pudra, kad miltai būtų biresni ir nepaleistų riebalo. - 2Baltymus išpurenti su cukrumi iki standžių putų ir sujunkti su riešutų miltais.
- 3Ant skardos, padengtos kepimo popieriumi, suformuoti du vienodo dydžio apvalius biskvitus.
- 4Kepti iki 130°C įkaitintoje orkaitėje 1 h 30 min.
-
5
Kremo gaminimo eiga:
Iš cukraus ir vandens išvirti sirupą. Kaitinti iki 118°C arba kol pradės kilti "sunkūs" burbulai. - 6Kol verda sirupas, reikia pradėti plakti trynius. Juos beplakant po truputį, katiliuko kraštu pilti sirupą. Tokiu būdu tryniai yra nuplikomi ir tampa saugūs vartoti.
- 7Į masę įpilti šlakelį vanilės ekstrakto, sudėti minkštą sviestą ir riešutų pastą. Nedideliu greičiu plakti iki vientisos, blizgios masės.
- 8Gautą kremą sudėti ant morenginio biskvito. Sulyginti šonus, paviršių ir ant viršaus dėti kitą biskvitą. Jei norite idealiai lygios formos, tuomet reikia naudoti kepimo žiedą. Į apačia dėti vieną biskvitą (jei biskvitas kiek didesnis, su žiedu išspausti reikiamą formą), dėti kremą ir sulyginti paviršių, ant viršaus dėti kitą biskvitą.
- 9Palaikyti šaldytuve, kol kremas sustings ir gerai laikys formą. Galima užbarstyti cukraus pudros.