Sumuštiniai su lašiša, putpelių kiaušiniais ir avokado užtepėle

Ingredientai
Jums reikės:
3 riek. juodos ar kitos duonos
1 avokado
Citrinos
6 putpelių kiaušinių
Rūkytos lašišos
Druskos
Pipirų
Česnako skiltelės
Burokėlių ir porų daigų
- 1Duonos riekeles paskrudinti skrudintuve ar orkaitėje, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir lengvai patrinti česnako skiltele.
- 2Į pasūdytą verdantį vandenį sudėti putpelių kiaušinius ir virti 2 min., jei norite skystų kiaušinių. Minkštiems prireiks 3 min., o kietiems 4 min. Išvirus iš karto sudėti į šaltą vandenį.
- 3Avokadą nulupti ir sutrinti šakute, įberti žiupsnį druskos bei pipirų, įspausti šiek tiek citrinos sulčių ir gerai išmaišyti. Užtepti ant duonos riekelių.
- 4Ant viršaus dėti rūkitos lašišos ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi "Yuzu". Šis aliejus suteiks egzotiškų vaisių prieskonio. Yuzu – tai citrusinis vaisius, vadinamas kvapiuoju mandarinu. Tuomet dėti po du į dvi dalis perpjautus putpelių kiaušinius.
- 5Sumuštiniams papildomo skonio bei spalvų suteiks burokėlių bei porų daigai.