Špinatiniai taglietelle su gorgonzolos sūriu

Ingredientai
Tešlai reikės:
5 kiaušinių
200 g špinatų
2 š. vandens
Druskos
Padažui reikės:
150 g graikiškų riešutų
20 g kedrų riešutų
1 česnako skiltelės
40 g sviesto
100 g gorgonzolos sūrio
Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Druskos
Persilade prieskonių
- 1Į puodą sudėti nuplautus špinatus, užpilti šiek tiek vanens ir patroškinti, kol suminštės. Špinatus sudėti į sietelį ir paspausti, kad nuvarvėtų visas skystis. Sublenderiuoti. Į indą suberti miltus ir viduryje padaryti „šulinėlį“, į kurį reikia įmušti kiaušinius ir įdėti špinatų košę. Tuomet atsargiai maišyti iki vientisos masės. Masę pabaigti minkyti ant miltais pabarstyto darbastalio. Minkyti tol, kol tešla visiškai nelips prie rankų ir taps elastinga. Suformuoti kamuoliuką ir įviniojus į maistinę plėvelę arba uždengus medvilniniu rankšluosčiu leisti pailsėti.
- 2Padažui į ant mažos kaitros įkaitintą keptuvę įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įdėti sviestą. Kai jis išsilydis, įdėti česnako skiltelę, suberti riešutus ir šiek tiek pakepinti. Tuomet sudėti gorgonzolos sūrį ir pakaitinti, kol išsilydys. Supilti grietinėlę, pagardinti pipirais, persilade prieskoniais, įberti parmezano sūrio. Išmaišyti ir padažas jau paruoštas.
- 3Tuo tarpu kuo ploniau iškočioti tešlą. Kočiojant nepagailėti miltų. Iškočiotą tešlą suvynioti, kaip vyniotinį, ir pjaustyti apie 3-4 mm pločio riekelėmis.
- 4Į verdantį vandenį su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei keliais žiupsniais druskos sudėti pastą ir virti 3 min. Nukošti pastą, tačiau rekomenduojama palikti šiek tiek vandens. Sudėti padažą, užberti pipirų, parmezano sūrio ir gerai išmaišyti.