I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu


Lietiniai blynai yra mėgstami tiek didelių, tiek mažų, tad šis receptas tikrai patiks daugeliui. Tai ne šiaip blynų patiekalas, tai labai gardus desertas, kuris tiks bet kokia proga. Plonyčiai šokoladiniai lietiniai pertepti lengvu karameliniu kremu, pagardinti Oreo sausainių trupiniais ir aplieti juodojo šokolado ganašu – visiška tobulybė šokolado mylėtojams. Nors šis receptas pareikalaus šiek tiek kantrybės, tačiau pasiruošus viską iš vakaro, ryte ilgai netrukus galima surengti tikrą puotą. Išbandykite, tikrai nustebsite, kad blynai gali būti tokie skanūs.

Ingredientai


Kremui reikės:

Blynams reikės:

3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
40 g cukraus
30 ml neutralaus kepimo aliejaus
15 g aukštos kokybės kakavos
370 ml pieno

Taip pat reikės:

30 g Oreo sausainių

Šokolado ganašui reikės:

Žiupsnelio druskos
  • 1Paruoškite kremą. Grietinėlę supilkite į prikaistuvį ir pašildykite, kol pradės lengvai garuoti. Į dubenėlį suberkite baltą šokoladą su karamele ir užpilkite jį karšta grietinėle. Palikite porai minučių pastovėti, kad šokoladas aptirptų ir tada trintuvo pagalba gerai išmaišykite viską iki vientisos konsistencijos. Paruoštą kremą uždenkite su maistine plėvele taip, kad ji glaustųsi prie kremo paviršiaus. Taip paruoštą karamelinį kremą reikėtų laikyti šaldytuve mažiausiai aštuonias valandas.
  • 2Paruoškite blynų tešlą. Į aukštesnį trintuvo ar plakiklio indą įmuškite tris kiaušinius, įdėkite cukrų, kepimo aliejų, kakavą, miltus, druską, supilkite pieną ir trintuvo pagalba viską išmaišykite iki vientisos masės (trinti reikėtų apie 3 minutes). Gautą masę perkoškite per sietelį, kad įsitinkinti jog neliko gumuliukų. Prieš kepant blynus, tešlą palikite „pailsėti“ bent dvi valandas. Iš „pailsėjusios“ tešlos iškepkite maždaug 12-13 plonų lietinių blynų.
  • 3Kol blynai šiek tiek pravės, susmulkinkite Oreo sausainius, o „pailsėjusį“ kremą plaktuvo pagalba išplakite iki standaus kremo konsistencijos.
  • 4Iš iškeptų blynų ant stalviršio suformuokite ilgą, horizontalią eilę. Dėkite vieną blyną ant kito taip, kad užsidengtų tik pusę blyno*. Gautą eilę blynų padenkite nestoru sluoksniu kremo, apibarstykite su smulkintais Oreo sausainiais ir suvyniokite. Taip paruoštą blynų vyniotinį padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad kremas sustingtų. *Tiksliau kaip suformuoti blynų vyniotinį galite rasti GARDU GARDU youtube paskyroje.
  • 5Paruoškite šokoladinį ganašą. Grietinėlę supilkite į prikaistuvį ir pašildykite, kol pradės lengvai garuoti. Į dubenėlį suberkite juodąjį šokoladą ir užpilkite jį karšta grietinėle. Palikite porai minučių pastovėti, kad šokoladas aptirptų ir tada šluotele gerai viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Supilkite į dubenėlį ir įberkite žiupsnelį druskos.
  • 6Atvėsusį blynų vyniotinį galite aplieti paruoštu ganašu arba patiekti jį šalia, kaip padažą.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis