Šokoladinių blynų tortas su juodojo šokolado glazūra
Šį GARDU GARDU laidos sezoną išbandėme išties nemažai blynų receptų, tačiau dar nė karto netepėme iš jų torto. Todėl šį kartą turime jums išskirtinį šokoladinio blynų torto receptą, kurį tikrai verta išsisaugoti.
Šokoladiniai blyneliai pertepti baltojo šokolado kremu ir užpilti juodojo šokolado ganašu – tiesiog šokoladinė svajonė! Šis tortas puikiai tinka tiek gimtadieniui, tiek bet kokiai kitai šventei. O šokolado mėgėjai juo mėgautis gali tiesiog vietoj deserto prie kavos.

Ingredientai
Kremui jums reikės:
Blynams reikės:
3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
40 g cukraus
30 ml neutralaus kepimo aliejaus
140 g kvietinių miltų
Žiupsnelio druskos
370 ml pieno
Šokolado ganašui reikės:
- 1Į prikaistuvį supilkite grietinėlę ir lengvai ją pašildykite. Į dubenį sudėkite baltąjį šokoladą, užpilkite pašildyta grietinėle ir maišykite, kol šokoladas ištirps. Gautą masę uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve geram pusdieniui arba pernakt.
- 2Į aukštesnį trintuvo ar plakiklio indą įmuškite tris kiaušinius, įdėkite cukrų, kepimo aliejų, kakavą, miltus, druską, supilkite pieną ir trintuvo pagalba viską išmaišykite iki vientisos masės (trinti reikėtų apie 3 minutes). Gautą masę perkoškite per sietelį, kad įsitinkinti jog neliko gumuliukų. Prieš kepant blynus, tešlą palikite „pailsėti“ bent 15 minučių.
- 3Lietinių blynų keptuvėje iškepkite maždaug 10-13 blynelių. Kol jie pravės, pasiruoškite kremą.
- 4Anksčiau paruoštą baltojo šokolado kremą sudėkite į plakiklio dubenį ir palengva plakite su lopetėlės antgaliu (šluotelės šiam kremui geriau nenaudoti).
- 5Pravėsusius blynus paruoškite tepimui. Ant blynų krūvelės uždėkite apverstą šiek tiek mažesnę nei blynai lėkštę ir apipjaukite kraštelius. Gausite vienodus, apvalius blynus, kurie sutepti išlaikys torto formą.
- 6Sutepkite tortą. Ant vieno blynelio dėkite kupiną šaukštą baltojo šokolado kremo ir tolygiai jį paskirstykite per visą blyną. Ant užtepto kremo dėkite kitą blynelį ir vėl tepkite kremą. Taip kartokite tol, kol sutepsite visus blynelius. Likusiu kremu tolygiai aptepkite blynų viršų ir šonus. Taip suformuotą tortą palaikykite šaldytuve bent valandą.
- 7Pasiruoškite juodojo šokolado ganašą. Prikaistuvyje pašildykite grietinėlę ir ją suberkite juodąjį šokoladą. Išjunkite kaitrą, viską maišykite kol šokoladas ištirps ir palikite pravėsti iki kambario temperatūros.
- 8Atvėsusį blynų tortą dėkite ant grotelių ir tolygiai apliekite kambario temperatūros juodojo šokolado ganašu, išlyginkite mentele. Taip paruoštą tortą palikite šaldytuve bent valandai laiko, kad šokolado glazūra apstingtų.
- 9Patarimas: Kaip torto pagrindą galite naudoti ploną šokoladinį biskvitą, taip tortą bus lengviau perkelti nuo grotelių į lėkštę ar į tortinę.