Šokoladinis pyragas su vyšniomis
Šokoladas ir vyšnios – klasikinė tobula skonių kombinacija. O jei dar pridėsite šalia kaušelį ledų.. Tiesiog tobulas desertas. O geriausia tai, kad pagaminsite greitai ir be jokių ypatingų pastangų. Tai sodraus skonio, užpildantis desertas, kurio saldumą atsveria vyšnių rūgštelė, o visą skonių kombinaciją puikiai gali užbaigti šiek tiek kokybiškų ledu.

Ingredientai
Vyšnių paruošimui reikės:
400 g vyšnių (gali būti šaldytos)
70 g cukraus
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
Tešlai reikės:
1,5 arb. š. kepimo miltelių
200 g cukraus
100 ml espresso kavos
50 ml neutralaus skonio augalinio aliejaus
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
100 ml kefyro
0,5 arb. š. maistinės sodos
Taip pat reikės:
Mėgstamų ledų
- 1Į dubenį suberkite atšilusias vyšnias, cukrų bei kukurūzų krakmolą ir išmaišykite. Į kepimo indą įklokite sviestinio popieriaus, suberkite paruoštas vyšnias ir tolygiai paskirstykite, kad uždengtų visą dugną.
- 2Paruoškite tešlą. Į plaktuvo dubenį suberkite kartu su kepimo milteliais išsijotus miltus, išsijotą kakavą, cukrų ir išmaišykite. Supilkite kavą, aliejų, įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą sumaišytą su soda, įpilkite šlakelį vanilės ir greita eiga plakite apie dvi minutes.
- 3Ant vyšnių su cukrumi suberkite šokolado granules ir užpilkite tešla. Taip paruoštą pyragą dėkite kepti į iki 175 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 30 minučių. Po 30 minučių mediniu pagaliuku patikrinkite ar pyragas tikrai iškepė.
- 4Iškepusį pyragą po 10 minučių išimkite iš kepimo indo apversdami jį ir patiekite dar šiltą su vaniliniais ar kitais mėgstamais ledais.