Šokoladinis pyragas Brookie
Šis receptas skirtas tikriems smaližiams, kurie neapsiriboja gaiviais ir lengvais desertais. Brookie - šokoladinis dviejųskanėstų (brownie ir cookie) junginys. Apačioje - šokoladinis pyragas brownie, o viršuje puikuojasi sausainių su šokolado gabaliukais tešla. Išties galinga kombinacija, prie kurios puikiai tiks juodos kavos puodelis.
Ingredientai
Pirmam sluoksniui jums reikės:
200 g sviesto
100 g rudojo cukraus
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
4 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių
Antram sluoksniui jums reikės:
150 g sviesto
230 g cukraus
1 vnt. didelio laisvai laikomų vištų kiaušinio
- 1Paruoškite pirmąjį sluoksnį. Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą su šokoladu. Į gautą masę sudėkite riešutų pastą ir gerai išmaišykite.
- 2Į plaktuvo dubenį supilkite cukrų, sudėkite kiaušinius, trynius ir maišykite vidutiniu greičiu tol, kol ištirps cukrus. Tada supilkite išsijotus miltus ir gerai išmaišykite.
- 3Į cukraus, kiaušinių ir miltų masę supilkite atvėsusią šokolado masę ir vėl tolygiai išmaišykite.
- 4Į kepimo indą įklokite sviestinį popierių ir supilkite paruoštą masę. Dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę apie 13-15 minučių su vėjelio funkcija. Pyragui iškepus gerai jį atvėsinkite.
- 5Paruoškite antrąjį pyrago sluoksnį. Į plaktuvo dubenį sudėkite sviestą, miltus, cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite juodąjį šokoladą ir maišykite, kol granulės vienodai pasiskirstys tešloje. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant anksčiau paruošto pirmojo pyrago sluoksnio. Dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę apie 13-15 minučių su vėjelio funkcija.
- 6Prieš pjaustant ir patiekiant, iškepusį pyragą palikite atvėsti kelioms valandoms.