Šokoladinis brownie su moliūginiu sūrio kremu
Ingredientai
Moliūginiam sūrio kremui reikės:
150 g moliūgų tyrės
50 g cukraus
Žiupsnelio Kalėdinių prieskonių mišinio
1 kiaušinio
1 kiaušinio trynio
Šokoladiniam brownie reikės:
235 g sviesto
400 g cukraus
30 ml stiprios kavos
4 kiaušinių
-
1
Kaip pasigaminti moliūgų tyrę:
Moliūgą išskobkite ir su visa žieve supjaustykite nedideliais gabalais Sudėkite į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą, kol moliūgas bus visiškai minkštas. Iškepusį sublenderiuokite, kad gautųsi lygi tyrė. Ją supilkite į sietelį ir palikite pusdieniui, kad nuvarvėtų nereikalingas skystis. -
2
Pyrago gaminimo eiga:
Kreminį sūrį maišykite su cukrumi, kol jis praktiškai įštirps. Įmuškite kiaušinį, kiaušinio trynį ir išmaišykite. Supilkite moliųgų tyrę, įberkite prieskonių ir su šluotelę gerai išmaišykite. - 3Ištirpinkite sviestą. Nukelkite nuo kaitros, suberkite kakavos miltelius ir išmaišykite. Suberkite cukrų, įpilkite stiprios kavos ir vėl išmaišykite. Prikaistuvį grąžinkite ant kaitlentės ir ant vidutės kaitros maišant kaitinkite, kol cukrus ištirps ir masė taps vientisa.
- 4Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius ir lengvai paplakite, kad susijungtų tryniai su baltymais. Į kiaušinius supilkite šokolado masę ir išmaišykite. Supilkite sijotus kvietinius miltus ir vėl maišykite, kol tešla bus vientisa. Galiausiai įmaišykite netirpinto juodojo šokolado tablečių.
- 5Į kepimo formą (mes naudojome 24 cm x 28 cm) pirmiausia pilkite 2/3 šokoladinės masės ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus dėkite sūrio kremo ir moliųgų masę. Taip pat paskirtykite tolygiai. Ant viršaus trimis dalimis, paliekant tarpus, dėkite šokoladinę masę ir su mentele pavingiuokite, kad susidarytų marmūrinis vaizdas.
- 6Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, su funkcija viršus/apačia, 45 minutes.