Šokoladiniai sausainiai be miltų
Vos penki ingredientai, jokių miltų, minimalios pastangos ir jau skanaujat nuostabius šokoladinius sausainius, kuriems pikantiškumo suteikia "Maldon" druska patarimas: išsikepkite daugiau, jie tiesiog dingsta nuo stalo.
Ingredientai
Jums reikės:
70 g sviesto
2 vnt. didelių kiaušinių
150 g cukraus
Šiek tiek druskos dribsnių „Maldon“
- 1Garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą kartu su sviestu iki vienalytės masės.
- 2Kambario temperatūros kiaušinius išplakite kartu su cukrumi iki purios, grietinės konsistencijos masės. Į gautą plakinį supilkite ištirpintą ir iki kambario temperatūros atvėsusį šokoladą bei sviestą ir gerai išmaišykite. Išsijotą kakavą sudėkite į anksčiau gautą masę, gerai (bet atsargiai) viską išmaišykite. Sausainių masę įdėkite į šaldytuvą 5-6 minutėms, kad atvėstų ir tik tada su kaušeliu dėliokite sausainius ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi.
- 3Suformuotus sausainius lengvai apibarstykite druska ir dėkite į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su vėjelio funkcija ir kepkite apie 8-9 minutes.
- 4Prieš ragaujant palikite atvėsti iki kambario temperatūros.