Šokoladiniai keksiukai su majonezu
Šokoladiniai keksiukai su.. majonezu. Taip taip, perskaitėte teisingai. Gediminas tikrai mėgsta mus stebinti, o šį kartą išmušė visą kūrybinę komandą iš vėžių. Tiesa sakant nebuvome sužavėti minties ragauti tokį neįprastą desertą. Tačiau, kai pamatėme rezultatą, abejonių nekilo, nes tai buvo vieni gražiausių šokoladinių keksiukų, kuriuos yra tekę matyti. O ir skonis, tiesiog fantastiškas. Kadangi patys keksiukai yra trapūs, čia puikiai tinka sviestinis kremas, kuris subalansuoja tekstūrą ir priduoda papildomo saldumo. Tikrai rekomenduojame išbandyti ir nustebinti savo šeimą, tokiu neįprastai skambančiu desertu.

Ingredientai
Keksiukams jums reikės:
200 g rudojo cukraus
2 arb. š. kepimo miltelių
225 g kokybiško majonezo su kiaušiniais
225 g šilto vandens
Kremui reikės:
100 g beveik kambario temperatūros sviesto
350 g cukraus pudros
- 1Paruoškite keksiukus. Į plaktuvo dubenį suberkite miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite. Į kitą dubenį sudėkite majonezą, supilkite vandenį, labai gerai išmaišykite ir supilkite į sumaišytus sausus ingredientus. Įpilkite vanilės ekstrakto ir viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
- 2Į keksiukų formas supilstykite paruoštą masę. Į vieną keksiuko formą reikėtų įpilti apie 60 g masės. Taip paruoštus keksiukus dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite 15-17 minučių.
- 3Paruoškite kremą. Į plaktuvo dubenį sudėkite sviestą ir kreminį sūrį, gerai išmaišykite. Suberkite išsijotą cukraus pudrą ir kakavą, įpilkite vanilės ekstrakto ir palengva gerai viską išmaišykite iki vientisos masės. Jei kremas atrodo per tvirtas, įpilkite šaukštą grietinėlės ar pieno ir vėl viską permaišykite.
- 4Šiek tiek pravėsusius keksiukus papuoškite paruoštu sviestiniu kremu. Kad gautumėte gražesnį papuošimą, naudokite konditerinį švirkštą ar maišą su platesniu antgaliu. Keksiukus taip pa galite papildomai paskaninti ir papuošti uogomis ar nesūdytomis, traiškytomis pistacijomis.