Šokoladiniai keksiukai (be miltų) su aviečių džemu

Ingredientai
Jums reikės:
Keksiukams:
100 g sviesto
3 kambario temperatūros kiaušinių
5 g kukurūzų krakomolo (1 didelis arb.š.)
Džemui:
100 g aviečių tyrės
60 g šaldytų braškių
0,5 citrinos sulčių
2 valg.š. džemams skirto cukrau
valg.š. džemams skirto cukrau
Dekoravimui:
- 1Prikaistuvyje ištirpinti sviestą ir į jį suberti visą šokoladą. Nuolat maišyti ant silpnos kaitros, kol šokoladas pilnai ištirps. Suberti kakavą sumaišytą su kukurūzų krakmolu ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Nukelti nuo kaitros.
- 2Į gautą masę po vieną įmušti visus kiaušinius ir nuolat maišyti šluotele. Gautą vientisą skystos konsistencijos masę išpilstyti į keksiukų formeles. Galima panaudoti ir kanelių formeles. Formeles užpildyti tik iki pusės, nes kepdami keksiukai daug iškyla.
- 3Kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Iškepusius išimti iš formelių ir atvėsinti.
- 4Į prikaistuvį supilti aviečių tyrę, sudėti šaldytas susmulkintas braškes, ispausti pusės citrinos sulčių ir įberti džemams skirto cukraus. Viską gerai išmaišyti ir kaitinti. Tada įdėti išimtas vanilės sėklytes bei pačios ankšties dalį. Permaišyti ir virti ant vidutinės kaitros bei dažnai pamaišyti, kol sutirštės. Nukelti nuo kaitros ir šiek tiek atvėsinti.
- 5Atvėsusius keksiukus apibarstyti netirpia cukraus pudra ir į viduriuką su šaukšteliu įdėti džemo. Jei kepėte ne kanelių formelėse, keksiukų viduryje įspausti po duobutę džemui.