Šokoladiniai batonėliai su sūria karamele ir lazdyno riešutais

Ingredientai
Biskvitui reikės:
300 g sviesto
5 kiaušinių
370 g farino cukraus
4 g kepimo miltelių
Karamelei su riešutais reikės:
115 g cukraus
60 g cukraus sirupo
Žiupsnio druskos
200 g žemės riešutų
Glazūrai reikės:
100 g aliejaus
- 1Sviestą ištirpinti ir į jį suberti šokoladą. Maišyti, kol ištirps šokoladas. Į ištirpintą masę nuolat maišant įvesti kiaušinius. Atskirame inde išmaišyti birius ingredientus ir abi mases sujungti. Maišyti iki vientisos masės. Ją išpiltį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai paskleisti. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
- 2Cukrų su sirupu kaitinti iki rusvos/auksinės spalvos (maišyti negalima). Nukelti nuo kaitros ir lėta srovele pilti pakaitintą grietinėlę nuolat maišant. Suberti šokoladą su druska, leisti apie 2 min pratirpti ir po to permaišyti iki vientisos masės. Gautą masę permaišyti su kepintais riešutais.
- 3Jau galima formuoti batonėlius. Į kvadratinę formą dėti biskvitą. Ant viršaus užpilti karamelinę masę su riešutais. Išlyginti ir dėti į šaldytuvą atvėsti.
- 4Glazūrai garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir jį sujungti su aliejumi.
- 5Atvėsusią batonėlių bazę karšto peilio pagalba išsipjauti iš formos ir supjaustyti apie 2 cm pločio juostomis. Batonėlio ilgis turėtų būti apie 6 cm. Medinių iešmelių pagalbą juos merkti į glazūrą ir palikti nuvarvėti ant grotelių. Galima puošti norimais pabarstukais.