Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis
Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis – nuostabi šventinio stalo puošmena bei puiki valgoma dovana. Labai lengvai ir greitai pagaminami, todėl tikrai tiks skubos pilnam gruodžiui, kai atrodo nėra nė minutės laisvo laiko. Kepantys sausainiai pripildys namus jaukumo ir švenčių laukimo, tad tikrai verta trumpam stabtelti ir pasimėgauti puikiu desertu prie puodelio karšto gėrimo.
Ingredientai
Jums reikės:
3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių baltymų
280 g cukraus
50 g džiovintų spanguolių
35 ml amareto likerio
100 g cukraus pudros
- 1Kambario temperatūros kiaušinių baltymus kartu su maždaug 100 g cukraus išplakite iki putų konsistencijos. Džiovintas spanguoles peilio pagalba pasmulkinkite iki mažų gabalėlių ir suberkite į išplaktus kiaušinių baltymus. Taip pat suberkite migdolų miltus, likusį cukrų, išsijotą kakavą ir išmaišykite. Supilkite amaretą ir dar kartą gerai išmaišykite.
- 2Suformuokite vienodo dydžio, maždaug 10-15 g tešlos rutuliukus, apvoliokite juos cukraus pudroje ir dėkite į kepimo skardą. Apvoliotus rutuliukus šaukšto pagalba šiek tiek suspauskite iš viršaus, kad kepant sausainiai gražiai suplyštų. Kepkite iki 170 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 15 minučių.
- 3Iškepusius sausainius skanaukite atvėsusius ir laikykite atvirai, kad nesuminkštėtų. Jei sausainius norite supakuoti, kaip dovaną, bent keletą dienų juos palaikykite neuždengtus, kad išsausėtų.