Šokoladinė tarta su riešutiniu kremu Namelaka

Ingredientai
Riešutiniam kremui Namelaka reikės:
150 g pieno
25 g vandens
Šokoladinei tartaletei reikės:
130 g sviesto
100 cukraus
3 kiaušinių trynių
1 šaukšto vandens
Traškiam įdarui reikės:
Papuošimui reikės:
Šilauogių
Aviečių
Cukraus pudros
- 1Kremui išbrinkinti želatinos lakštus vandenyje. Pieną užvirti kartu su grietinėle, įdėti želatiną, supilti šokoladoą, palikti pratirpti kelias minutes, tuomet permaišyti iki šokoladas ištirps. Įmaišyti riešutinę pastą ir dar kartą permaišyti/sublenderiuoti iki vientisos masės. Uždengti maistine plėvele ir palikti 12 val. subręsti šaldytuve. Prieš naudojant išplakti lopetėle.
- 2Tešlai sumaišyti sausus produktus. Kambario temperatūros sviestą išmaišyti su birių produktų mišiniu. Į masę palaipsniui supilti trynius ir maišyti iki vientisos masės. Įpilti šaukštą vandens ir dar kartą permaišyti. Tešlą suvynioti į plėvelę ir dėti atvėsti ir „pailsėti“. Geriausia tešlą šaldytuve palaikyti 24 val. Tešlą iškočioti 5 mm storio, dėti į sviestu išteptą formą ir kepti 180°C temperatūroje apie 9min.
- 3Traškiam įdarui gerai išmaišyti lazdyno riešutų pastą su karamelizuotaisdribsniais konditerijai.
- 4Traškų įdarą sudėti į tartaletę ir išlyginti. Padėlioti šiek tiek uogų. Konditerinio maišelio ir apvalaus antgalio pagalba kremu užpildyti tartaletę.
- 5Dekoruoti avietėmis, šilauogėmis, karamelizuotais lazdyno riešutais ir netirpia cukraus pudra.