Šokoladinė lazdyno riešutų užtepėlė su bretoniškais sausainiais

Ingredientai
Jums reikės:
Užtepėlei:
100 g cukraus sirupo arba auksaspalvio cukraus sirupo
Sausainiams:
150 g sviesto
70 g cukraus pudros
- 1Ištirpinti kartu pieninį ir juodąjį šokoladus nuolat pamaišant, kad nepridegtų. Atskirame inde užvirti grietinėlę ir į ją supilti cukraus sirupą. Nukelti nuo ugnies ir gerai išmaišyti, kol sirupas ištirps. Tada supilti grietinėlės masę į ištirpintą šokoladą, išmaišyti ir sudėti riešutų pastą. Viską atsargiai sublenderiuoti iki vientisos masės ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
- 2Kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakti kartu su cukraus pudra iki purios baltos masės. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais ir suberti į sviesto masę. Gerai išmaišyti, supilti kiaušinių masę arba išplaktą kiaušinį ir viską mikseriu gerai permaišyti iki vientisos masės. Gautą tešla sudėti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve pastovėti. Iškočioti 4-5 mm storio tešlą ir išpjaustyti norimos formos sausainius. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių.
- 3Užtepėlę tepti ant pravėsusių sausainių ir mėgautis burnoje tirpstančiu gardumynu.