Sluoksniuotos tešlos “kišenės” su vištiena ir kopūstu

Ingredientai
Jums reikės:
500 g vištienos šlaunelių mėsos be odos ir kaulo
6 apvirto kopūsto lapų
50 g sūdytų arba rūkytų lašinių
50 ml balto sauso vyno
500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
0,5 l pieno
50 g sviesto
100 g tarkuoto parmezano sūrio
Žiupsnelis druskos
Vištienos prieskonių
- 1Vištieną supjaustyti stambiais kubeliais. Įberti vištienos prieskonių ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišyti. Lašinukus smulkiai sukapoti ir apkepinti šlakelyje alyvuogių aliejaus. Sudėti vištieną ir apskrudinti ant aukštos kaitros. Tada sumažinti kaitrą, supilti vyną ir 5 minutes patroškinti.
- 2Verdančiame vandenyje pakaitinti kopūstą ir nuimti 6 lapus (jei kopūstas didelis – 3 lapus ir perpjauti juos per pusę). Į juos suvynioti vištieną.
- 36 tešlos lakštus išdėlioti ant stalo ir kiekvieno lakšto vieną pusę įpjauti kas 2 cm išilgai. Ant neįpjautos tešlos pusės padėti kopūsto lape įvyniotą vištieną ir uždengti įpjauta tešlos lakšto puse. Kraštus užlipdyti ir suformuoti pyragėlius (kišenes). Sudėti juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir ištepti kiaušinių trynių plakiniu. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol gražiai paruduos.
- 4Prikaistuvyje išlydyti sviestą ir suberti miltus. Šluotele nuolat maišyti kol gausis tirštos konsistencijos trupiniai. Supilti pieną ir šluotele nuolat gerai maišyti bei kaitinti iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Suberti parmezano sūrį ir permaišyti iki sūris išsilydys.
- 5Pyragėlius patiekti su bešamelio – parmezano padažu.