„Semifreddo“ ledai su šokoladiniu pyragu ir šviežiomis uogomis

Ingredientai
Jums reikės Ledams:
3 valg. š. cukraus
2 arb. š. vanilinės cukraus pudros
Jums reikės Pyragui:
80 g sviesto
Pasterizuota kiaušinių masė (tryniai+baltymai) (1000 g)
250 g farino cukraus
100 g šaldytų aviečių
Paruošimui:
Šviežių uogų: šilauogių, aviečių, gervuogių
Šviežios mėtos lapelių
- 1Grietinėlę išplakti su cukrumi iki kreminės, bėgančios konsistencijos, neperplakti iki standumo. Trynius išplakti su vaniline cukraus pudra iki tokios pačios konsistencijos. Abu plakinius sujungti ir gerai išmaišyti. Išpilstyti į norimus indelius ir įdėti į šaldiklį 1,5 val.
- 2Prikaistuvyje ištirpinti sviestą, nukelti nuo ugnies ir suberti šokoladą. Gerai išmaišyti, kol šokoladas ištirps. Supilti kambario temperatūros trynius ir vėl gerai išmaišyti. Atskirame inde sumaišyti birius produktus: miltus, kepimo miltelius ir farino cukrų. Tada suberti juos į šokolado masę ir gerai išmaišyti. Tešlą supilti į kepimo indą, įspausti šaldytas avietes ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
- 3Ledų indelius įmerkti į karštą vandenį 20 sekundžių, kad galima būtų juos išimti ant lėkštės. Prie ledų serviruoti šokoladinį pyragą, papuošti šviežiomis uogomis, metų lapeliais, apibarstyti cukraus pudra.