I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis


Jei svajojate apie šventinį kvapą namuose, siūlome pasigaminti nuostabų apelsininį filo tešlos pyragą su aguonomis! Traškus, o kartu ir drėgnas kepinys užpildys namus jaukumo jausmu, o svečiai negailės komplimentų! Paruošite lengvai ir greitai, tad liks laiko ir kitiems maloniems užsiėmimams!

Ingredientai


Trapiam pagrindui reikės:

~400 g Filo tešlos (pakuotė)
200 g lydyto sviesto

Apelsinų kremui reikės:

4 kiaušinių
200 g cukraus
1 didelio apelsino
1-2 valg. šaukštų aguonų
  • 1Kepimo formą patepkite lydytu sviestu. Dėkite vieną filo tešlos sluoksnį, jį patepkite sviestu ir plonu sluoksniu užberkite migdolų miltų. Ant viršaus dėkite antrą filo tešlos sluoksnį, patepkite sviestu, užberkite riešutų miltų ir taip kartokite, kol gausite keturis sluoksnius (viršutinį būtinai patepkite sviestu ir užberkite riešutų miltų). Už kepimo formos kraštų išlindusią tešlą apipjaukite peiliu. Ją netvarkingai sudėkite ant paruošto pagrindo ir aptepkite sviestu.
  • 2Dabar formuosime filo tešlos suktinius. Paimkite vieną filo tešlos lakštą, pasidėkite ant darbastalio ir apteptikte sviestu. Dėkite antrą lakštą ir vėl aptepkite sviestu. Iš gautos tešlos išilgai suformuokite „armonikėlę“. Suspausti tešlos nereikia, tegul lieka tarpai. Gautą „armonikėlę“ susukite į laisvą suktinį ir dėkite į formą. Tešlos nesuspauskite, tegul lieka kuo daugiau tarpų, kurie vėliau bus pripildyti kremu. Susukite tiek suktinių, kad pilnai užsipildytų pyrago forma. Viršų aptepkite sviestu.
  • 3Taip paruoštą pagrindą su filo tešla kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija 20-25 min, kol apskrus. Iškepus atvėsinkite.
  • 4Išplakite kiaušinius su cukrumi. Tuomet įpilkite grietinėlę, įtarkuokite vieno apelsino žievelę (tik geltonąją dalį), įspauskite apelsino sultis, įberkite aguonas ir įpilkite šlakelį vanilės ekstrakto su sėklytėmis. Viską gerai išmaišykite. Paruoštą kremą supilkite ant iškepusio bei atvėsusio pagrindo ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje su kaitinimu iš viršaus ir apačios apie 30 minučių. Prieš ragaujant šiek tiek atvėsinkite.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis