Romo bobos

Ingredientai
Mielinei tešlai reikės:
30 g šviežių mielių
100 ml šilto vandens
1 šaušto cukraus
1 arbatinio šaukštelio druskos
6 kiaušinių
150 g išlydyto sviesto
Sirupui reikės:
750 g vandens
340 g cukraus
1 apelsino
1 citrinos
100 ml romo
50 g apelsinų džemo
Kremui reikės:
80 g cukraus pudros
- 1Mieles sumaišyti su šiltu vandeniu bei cukrumi ir leisti šiek tiek pastovėti. Į katiliuką supilti miltus, druską ir išmaišyti, kad druska pasiskirstytų tolygiai. Įmušti kiaušinius, supilti vandenį su mielėmis ir maišyti, kol tešla taps tolygi. Supilti išlydytą sviestą ir dar maišyti iki vientisos masės. Jei tešla per šlapia, galima dar dadėti miltų. Tešla turi būti minkšta, tampri, tačiau nelipti prie rankų.
- 2Tešlą paskirstyti į mažus gabaliukus (apie 40 g) ir susukti kamuoliukus. Juos dėti į keksiukų ar kitas norimas formeles. Palikti valandai pakilti. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-min. konvekciniu režimu.
- 3Užvirinti vandenį su cukrumi. Įtarkuoti apelsino ir citrinos žievelės. Įpilti šlakelį vanilės ekstrakto. Kai sirupas pradeda burbuliuoti, galima nukelti nuo kaitros ir supilti romą.
- 4Tik iškeptas bandeles sudėti ant grotelių ir apipilti sirupu. Bandelės turi gausiai įsigerti sirupo ir jau turime romo bobas. Kad jos būtų skanesnės, gausiai apšlakstyti apelsinų džemu, sumaišytu su keliais šaukštais sirupo.
- 5Kremui išplakti grietinėlę, maskarponės sūrį ir cukraus pudrą iki purumo. Konditerinio maišelio ir žvaigždutės formos antgaliu ant romo bobų suformuoti „kepurėles“. Galima puošti braškėmis ar avietėmis.