Rizotas su balzaminiu actu

Ingredientai
Jums reikės:
300-400 ml verdančio vandens
1 svogunas
200 g kietojo parmezano sūrio
- 1Į keptuvę įpilti aliejaus ir ant silpnos ugnies pakepinti ypatingai smulkiai supjaustytus svogūnus iki jie suminkštės. Tada į keptuvę su svogūnais suberti ryžius ir nuolat maišant kepinti iki ryžiai taps skaidrūs su balta šerdele viduryje. Užpilti šlakelį balzaminio acto, išmaišyti ir užpilti 200 ml verdančio vandens. Nuolat pamaišant virti apie 7 minutes, vėl užpilti šlakelį balzaminio acto ir jei dar reikia - verdančio vandens. Viso virimo proceso, trunkančio maždaug 20 minučių, metu masė turi nuolat burbuliuoti. Baigus virti, suberti smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir puodą uždengti. Palikti pastovėti porą minučių ant išjungtos kaitlentės. Tada nudengti ir gerai išmaišyti. Įdėjus rizotą į lėkštę, galima dar kartą pašlakstyti balzaminiu actu.