I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu


Greitai pagaminami desertai labai praverčia, kai norisi skaniai, bet greitai. Būtent toks ir yra riešutinių tartalečiųreceptas! Jau paruoštos sviestinės tartaletės puikiai pasitarnaus, kaip deserto pagrindas, o lengvai pagaminamas riešutinis kremas su maskarponės sūrio papuošimais taps nuostabiu įdaru. Riešutus galite keisti pagal savo skonį, tad kiekvieną kartą mėgausitės skirtingais skoniais.

Ingredientai


Jums reikės:

9 vnt. saldžių sviestinių tartalečių
100 g karijų riešutų
100 g cukraus
100 g sviesto
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių

Maskarponės kremui jums reikės:

250 g kreminio maskarponės sūrio
100 g cukraus pudros
1 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto
250-300 ml riebios grietinėlės

Karamelizuotiems riešutams reikės:

~50 g karijų riešutų
Pusės stiklinės vandens
Pusės stiklinės cukraus
Šlakelio vanilės ekstrakto
  • 1Iš anksto paruoškite karamelizuotus karijų riešutus papuošimui. Sumaišykite vandens su cukrumi, įpilkite šlakelį vanilės ekstrakto ir pakaitinkite maišydami kol cukrus ištirps. Suberkite karijų riešutus į sirupą ir palaikykite keletą valandų. Išimkite riešutus iš sirupo ir kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija 15 minučių. Tada permaišykite riešutus ir kepkite dar 5 minutes.
  • 2Paruoškite riešutinį frančiapą. Į smulkintuvo indą supilkite karijų riešutus, cukrų ir susmulkinkite. Sudėkite sviestą ir viską pertrinkite. Įmuškite kiaušinius ir dar kartą sutrinkite viską iki vientisos masės.
  • 3Paruoštą kremą sudėkite į tartaletes. Kremas turėtų užpildyti tartaletes iki pat viršaus.
  • 4Taip paruoštas tartaletes kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 13-15 minučių.
  • 5Paruoškite maskarponės kremą. Į plaktuvo dubenį sudėkite kreminį maskarponės sūrį, cukraus pudrą ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Įpilkite vanilės ekstrakto ir 150 ml grietinėlės, išmaišykite, supilkite likusią grietinėlę ir dar kartą viską išplakite iki vientisos masės (būkite atsargūs, neperplakite).
  • 6Paruoštu kremu konditerinio švirkšto/maišelio pagalba papuoškite pilnai atvėsusias tartaletes ir apibarstykite karamelizuotais karijų riešutais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis