Pyragėliai su obuoliais
Fantastiškas desertas jūsų savaitgaliui - pyragėliai su obuoliais! Super lengvai ir greitai pagaminami, tad nustebinsite šeimą ar draugus beveik neįdėdami pastangų. Šis receptas puikus tuo, kad paruoštą obuolių įdarą galėsite naudoti ne tik šio deserto kepimui, bet jis puikiai tiks ir prie pusrytinių blynelių ar košei pagardinti.

Ingredientai
Obuolių įdarui jums reikės:
2 vnt. didelių žalių (rūgštesnių) obuolių
2 valg. šaukštų sviesto
0,5 stiklinės rudojo cukraus
0,5 arb. šaukštelio cinamono
0,5 vnt. citrinos žievelės
0,5 vnt. citrinos sulčių
2 arb. šaukštelių kukurūzų krakmolo
Kreminiam įdarui jums reikės:
2 valg. šaukštų cukraus pudros
Taip pat jums reikės:
4 vnt. sluoksniuotos bemielės tešlos
Kiaušinio plakinio
- 1Paruoškite obuolių įdarą. Obuolius nulupkite, išvalykite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Į prikaistuvį sudėkite sviestą ir ištirpinkite. Kol sviestas tirpsta, suberkite cukrų, cinamoną, įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Suberkite obuolius. Kaitinkite, kol obuoliai paleis sultis. Tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite apie 10 minučių, kol obuoliai suminkštės.
- 2Paruoškite kreminį įdarą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite cukraus pudrą, įpilkite vanilės ekstraktą ir viską išmaišykite iki kreminės konsistencijos.
- 3Obuoliams suminkštėjus, maišant įpilkite kukurūzų krakmolą sumaišytą su šaukštu vandens ir palaukite kol užvirs. Tada nukelkite nuo kaitros, įdaras paruoštas, tereikia palaukti kol atvės.
- 4Suformuokite pyragėlius. Atitirpintos tešlos lakštus šiek tiek pakočiokite, kad būtų šiek tiek platesni. Per vidurį tešlos lakšto dėkite kreminį įdarą, obuolius ir užlenkite tešlą šakutės pagalba prispausdami kraštus. Turi gautis pailgas pyragėlis. Pyragėlio viršuje padarykite kelias negilias įpjovas, kad kepimo metu susidarę garai išeitų ir nesuplėšytų tešlos.
- 5Prieš kepant pyragėlius patepkite juos kiaušinio plakiniu, kad gražiai apskrustų. Taip paruoštus pyragėlius kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 15 minučių, kol tešla gražiai išsipūs ir apskrus.
- 6Iškepusius pyragėlius skaniausia ragauti dar karštus.
- 7Patarimas: • atitirpinant tešlą išskirkite lakštus, kad nesuliptų.