Purūs orkaitėje kepti blynai “Dutch Baby”

Ingredientai
Citrininiam kremui reikės:
200 g cukraus
40 g kukurūzų krakmolo
250 g vandens
Žiupsnelio druskos
6 (apie 120 g) kiaušinių trynių
30 g sviesto
Šokoladiniam maskarponės kremui reikės:
60 g cukraus pudros
Blynelių tešlai reikės:
8 kiaušinių
170 ml riebaus pieno
Žiupsnelio druskos
- 1Iš anksto pasiruoškite citrininį kremą. Gaminant plikytą kremą pirmiausia į prikaistuvį suberkite cukrų, krakmolą bei žiupsnelį druskos ir šluotele labai gerai išmaišykite, kad krakmolas tolygiai pasiskirstytų. Tuomet supilkite vandenį, citrinų tyrę ir nuolat maišydami kaitinkite, kol užvirs. Nukelkite prikaistuvį nuo kaitros, maišydami palaipsniui supilkite kiaušinių trynius ir vėl užkaitinkite iki virimo. Galiausiai, baigę virti kremą, įmaišykite du šaukštus sviesto. Supilkite kremą į vėsų indą, uždenkite plėvele ir palikite, kad atvėstų.
- 2Rekomenduojame iš anksto pasigaminti ir šokoladinį, purų maskarponės kremą. Sijotą cukraus pudrą bei kakavą sumaišykite su riebia grietinėle. Tuomet sudėkite suminkštintą maskarponės sūrį ir plakite, kol kremas taps purus ir stabilus. Uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve.
- 3Įkaitinkite orkaitę iki 220°C temperatūros (kaitinimas viršus/apačia) ir 5-7 minutėms įdėkite keturis maždaug 10 cm skersmens karščiui atsparius indus. Jei tokių neturite, galite naudoti metalines keksiukų formeles arba vieną didelį kepimo indą.
- 4Blynelių tešlai paruošti į indą sudėkite kiaušinius, pieną, miltus, druską ir plakite bent 2 minutes.
- 5Iš orkaitės išimkite įkaitintus kepimo indus ir įdėkite po pusę šaukšto sviesto. Jam ištirpus, po lygiai paskirstykite paruoštą blynelių masę ir kepkite iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus/apačia) apie 15 minučių.
- 6Iškeptą blyneli patiekite su anksčiau pasiruoštais citrininiu bei šokoladiniu kremais ir šviežiomis uogomis.