Prancūziški Siuzetės blyneliai

Ingredientai
Lietiniams blyneliams reikės:
55 g sviesto
300 g pieno
3 kiaušinių
Padažui reikės:
1 didelio apelsino
80 g vandens
100 g cukraus
150 g sviesto
50 g apelsinų likerio
- 1Ištirpinti sviestą, atvėsinti ir kartu su kitais blynelių ingredientais išplakti iki vientisos tešlos. Į įkaitintą keptuvę įdėti šiek tiek sviesto ir jam ištirpus riebalų perteklių pašalinti popieriniu rankšluosčiu. Į ją pilti po samtelį tešlos ir paskirstyti per visą keptuvę. Kepti iš abiejų pusių.
- 2Nuo apelsinų nupjauti žievelės oranžinę dalį ir susmulkinti plonais šiaudeliais. Keptuvėje užvirti vandenį ir jame ištirpinti cukrų. Suberti apelsino žievelę. Šiek tiek pakaitinti ir sudėti sviestą. Virinti, kol ištirps. Sulankstyti 4 blynelius į keturias dalis taip, kad gautųsi trikampėliai. Juos dėti į keptuvę su sirupu. Kepant keptuvę judinti, kad sirupas pilnai apsemtų blynelius. Ant viršaus užpilti apelsinų likerio ir uždegti. Tai yra tradicinis
- 3Rekomenduojama valgyti su ledais.