Prancūziški pusrytiniai cinamoniniai keksiukai

Ingredientai
Keksiukų tešlai reikės:
70 g sviesto
115 g cukraus
120 g pieno
½ arb. š. cinamono
¼ arb. š. druskos
Glazūrai reikės:
100 g sviesto
0.5 stiklinės cukraus
3 valg. š. cinamono
Maskarponės kremui reikės:
3 valg. š. cukraus pudros
1 laimo žievelės
- 1Išplakti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį ir plakti iki purio kreminės konsistencijos. Atsargiai įmaišyti pieną.
- 2Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską. Birius ingredientus sumaišyti su sviesto bei cukraus kremu. Plakti iki vientisos masės.
- 3Baltymą išplakti iki putų konsistencijos ir pabaigoje įmaišyti į kekso masę.
- 4Į formelę dėti po 50 g tešlos. Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
- 5Iškepusius ir šiek tiek pravėsusius keksiukus pamirkyti lydytame svieste ir apvolioti cukraus bei cinamono mišinyje.
- 6Kremą pradėti nuo maskarponės sūrio. Jį reikia išplakti su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Tuomet supilti grietinėlę ir dar šiek tiek perplakti, kad kremas taptų vientisos konsistencijos. Įtarkuoti šiek tiek laimo žievelės, kad kremas taptų gaivesnis
- 7Iš kremo suformuoti ant keksiukų „kepurėles“.