Polentos lazdelės

Ingredientai
Jums reikės:
1 l vandens arba sultinio
20 g sviesto
Žiupsnelio rupios druskos
Žiupsnelio pipirų
Žiupsnelio džiovinto raudonėlio arba baziliko
200 g tarkuoto parmezano sūrio
- 1Prikaistuvyje užvirti vandenį arba sultinį ir nuolat maišant šluotele iš lėto suberti polentą. Virti apie 5 minutes nuolat maišant šluotele, kol pradės tirštėti. Tada nukelti nuo kaitros, įdėti sviestą, suberti pipirus, mėgstamas prieskoninės žoleles ir tarkuotą parmezano sūrį. Viską gerai išmaišyti ir sukrėsti masę į stačiakampę formą. Išlyginti paviršių ir padaryti maždaug 2 cm storio stačiakampį. Uždengti paviršių maistine plėvele ir palikti keletui valandų šaldytuve (geriausia per naktį). Sustingusią masę supjaustyti maždaug 10 cm ilgio ir 2 cm pločio pagaliukais ir sudėti juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Teptuko pagalba ištepti juos alyvuogių aliejumi, pabarstyti rupia druska ir prieskoninėmis žolelėmis. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje,iki gražiai apskrus.
- 2Patiekti galima su graikiniu jogurtu ar kitu mėgstamu padažu. Tai puikus užkandis iškyloms ir draugų vakarėliams. Ypatingai draugiškas vaikams!